Hlavní obsah

Pacov vládne volejbalovým juniorům Vysočiny

Novinky, Michaela Poláková

Volejbalový krajský přebor juniorů na Vysočině má už konec své soutěže také za sebou. Vítězem se stal tým Pacova.

Foto: Michaela Poláková

Tým Pacova

Článek

Krajský přebor juniorů, spojený i s kadety, se hrál turnajovým způsobem systémem každý s každým. Pořadatelem posledního turnaje byl Pacov.

Družstvo pacovských juniorů mělo před sebou těžký úkol. Domácí tým vedený zkušeným trenérem Neumanem měl jasný cíl: Doma se neprohrává. Po deváté hodině ranní zahájil rozhodčí utkání Pacova s Jihlavou, zde byla plánovaná povinná výhra. Ta přišla a tým Pacova se začal chystat na velmi důležitý a těžký duel s mužstvem Třebíče.

V tu chvíli už pacovským juniorům pomáhala celá hala zaplněná rodiči kluků, přítelkyněmi, členy oddílu volejbalu a dalšími. Na začátku to vypadalo zcela obstojně, ale po chvilce na kluky spadla nějaká nervozita snad možná z plných ochozů. Ta se dokonale projevila prohraným druhým setem.

Kouč Neumann do rozhodujícího setu dodal klukům sebevědomí a ihned po příchodu na palubovku začala vysloveně střelnice, kterou rozpoutal smečař kapitán Michal Hošek, začalo se dařit na středu Vojtovi Vackovi a Ondrovi Staňkovi, ale i obrana na síti vytvářela důležité bodíky. Domácí tým si kráčel pomalu pro vítězství nad soupeřem, který ho mohl jako jediný vystrčit z prvního místa.

Po posledním hvizdu rozhodčího propukla obrovská radost mladých volejbalistů z Pacova. Celkově pacovští hráči, stejně jako zbytek soutěže, odehráli turnajovým způsobem 24 utkání. Pacovský tým z toho pouze devětkrát prohráli a patnáctkrát vyhráli. „Chci tomuto týmu ještě jednou poděkovat za vzornou reprezentaci našeho oddílu a města a v případě kvalifikačních bojů o národní ligu popřát hodně štěstí,“ okomentoval sezónu Jaroslav Neumann, trenér úspěšných juniorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám