Hlavní obsah

Pacientům Dialýzy Šumperk přišel zazpívat koledy primář s kolektivem zdravotníků

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční zpestření si pro pacienty Dialýzy Šumperk připravil na konec minulého týdne zdejší kolektiv. V čele s primářem MUDr. Petrem Schlemmerem, který zpěv doprovázel i hrou na kytaru, zpíval tým zdravotníků pacientům vánoční koledy.

Foto: archiv AGEL

MUDr. Petr Schlemmer, primář Dialýzy Šumperk, zpíval se svým kolektivem koledy v doprovodu kytary.

Článek

Tradičního zpívání vánočních koled se účastnili všichni zaměstnanci, kteří tak spolu s pacienty za doprovodu kytary primáře vytvořili opravdovou atmosféru Vánoc. Žádný z klientů tak nepřijde o kouzelnou atmosféru Vánoc.

„Společně takto zpíváme každoročně na Vánoce už více než 20 let,“ uvedl primář Dialýzy Šumperk MUDr. Petr Schlemmer. Po skončení zpěvu zdravotníci popřáli jednotlivě každému pacientovi krásné prožití vánočních svátků a předali drobný dárek, kterým v letošním roce byla svíčka s vánočním motivem.

Dialýza Šumperk zajišťuje ve své spádové oblasti specializovanou zdravotnickou péči o pacienty s nefrologickým onemocněním. Pacientům se selháním ledvin nabízí hemodialyzační léčbu včetně hemodiafiltrace. Dle preference pacientů umožňuje také léčbu peritoneální dialýzou. Všechny vhodné pacienty co nejdříve zařazuje do transplantačního programu, v některých případech mohou dostat novou ledvinu ještě před zahájením samotné dialýzy.

Reklama

Výběr článků

Načítám