Hlavní obsah

Ovečka děkuje štědrým dárcům

Novinky, Kateřina Štruncová

I v letošním roce nechyběl v rámci vánočních trhů na radničním nádvoří v Českých Budějovicích stánek obecně prospěšné společnosti Ovečka, která sdružuje rodiny vychovávající děti s Downovým syndromem. Během jediného týdne se podařilo vybrat rekordní částku.

Foto: Kateřina Štruncová

Studentka Kristýna Tišerová nabízí dárky

Článek

Do role prodavačů se jako tradičně vžili studenti Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích. K zakoupení byly ručně vyráběné vánoční ozdoby, náhrdelníky nebo třeba vlněné ponožky či nákrčníky.

Mezi nabízeným zbožím se objevila i kniha začínající třináctileté spisovatelky s Downovým syndromem Anežky Marušincové. Dívka je právě jedním z dětí "Ovečky", které se díky včasné pomoci dobře zapojilo do každodenního života včetně vzdělávání v běžné základní škole.

To potvrzuje i její asistentka Michaela Veisová z Církevní základní školy Rudolfovská, kterou Anežka od 1. třídy navštěvuje. „Máme všichni radost, jak Anežka zvládla přechod z 1. stupně základní školy na druhý stupeň. Učení ji baví a v mnoha směrech je dívka velmi samostatná,” uvedla Michaela Veisová.

Z prodeje dárků se všichni velmi radovali, neboť byla vybrána částka 23 000 Kč. „Peníze budou použity hlavně na poradenskou činnost, individuální výuku dětí nad rámec školní výuky, terapie zaměřené na rozvoj kognitivních funkcí i zájmové kroužky,” sdělila Irena Marušincová, maminka Anežky a spoluzakladatelka Ovečky. „Vážíme si každého příspěvku a všem, kdo si u nás dárek zakoupili, moc děkujeme.”

Ovečka přeje českobudějovickým občanům krásné vánoční svátky!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám