Hlavní obsah

Otužilci přivítali Nový rok společným plaváním v Boleveckém rybníku v Plzni

Novinky, Marek Velebný

Na Nový rok odpoledne se uskutečnilo tradiční plavání plzeňských otužilců na Boleveckém rybníku v Plzni. Plavání pěti desítek otužilců sledovaly dvě stovky diváků.

Foto: Marek Velebný

Společné plavání otužilců

Článek

Prvního ledna 2019 od 14 hodin odpoledne se na pláži Ostende boleveckého rybníka v Plzni u restaurace Point uskutečnila tradiční akce plzeňských otužilců, kterou organizoval Jan Šůcha z klubu sportovních otužilců Plzeň. 

Do vody o teplotě 4,2 stupně Celsia, při venkovní teplotě kolem 5-6 stupňů, větru a za slabého deště se vrhlo pět desítek příznivců otužování a zimního plavání z Plzně i okolních obcí a měst (Přeštice, Klatovy apod.). Byli mezi nimi otužilečtí matadorové, ale i lidé kteří s otužováním postupně začínají.

Novoroční, veselou atmosféru mnozí z otužilců pro diváky vylepšili různými vtipnými maskami. Mnozí otužilci se po plavání následně sešli k oslavě nového roku v restauraci Ostende u Boleveckého rybníka.

Další tradiční akcí, pořádanou plzeňskými otužilci bylo plavání na plovárně v Hradišti na Štědrý den. Někteří se také tradičně účastnili otužileckého Memoriálu Alfreda Nikodéma v Praze o druhém svátku vánočním. Další akcí bude v neděli 6. ledna plavání v Dobřanech. Vedle Boleveckého rybníka se otužilci scházejí například u Kamenného rybníka, který je součástí rekreační a přírodní zóny Boleveckých rybníků na severním okraji Plzně.

Na jaro plzeňští otužilci připravují s pomocí zpěvačky a otužilkyně Vlaďky Bauerové svůj další tradiční otužilecký candrbál v Hradišti, který se uskuteční 30. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám