Hlavní obsah

Otava je odemknutá, hurá na vodu

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nekrásnějších českých řek se po zimě dočkala slavnostního odemknutí. Několik desítek lodí se v Sušici vydalo směrem na Horažďovice.

Foto: Jan Kaše

Odemknutí Otavy

Článek

V sobotu 5. dubna zazněl v 11.00 hodin mohutný výkřik Ahoj a vodáci si velkým klíčem slavnostně odemkli svoji milovanou Otavu.

Několik desítek vyznavačů této sportovně relaxační činnosti pak postupně na vodu spouštělo jednu loďku za druhou. Je potěšitelné, že mezi účastníky opět nechyběly ženy, byť oproti minulému roku jich bylo o něco méně.

„Pepo, já mám strach,“ pronesla jedna z účastnic, když krkolomně nalézala do loďky a v jedné ruce držela pádlo a v druhé oblíbený nápoj vodáků - pivo. Loďka se hrozivě rozhoupala, zadák pronesl něco v tom smyslu, že to nevypadá dobře, ale nakonec k převrácení nedošlo a i tato dvojice se úspěšně vydala po řece.  

Při letošním odemykání Otavy si vodáci rozhodně nemohou stěžovat na počasí, protože teplota se pohybovala kolem jedenácti stupňů, kdežto vloni se teploměr zastavil na nule, foukal studený vítr a mraky hrozily, že na vodáky svrhnou něco ze svého obsahu.

A tak vodákům do letošní sezony popřejme dostatek vody, málo kamenů a hodně krásných zážitků bez újmy na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám