Hlavní obsah

Ostrostřelci dovedou střílet i v mlze

Novinky, Jana Elbelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. října pořádala Chomutovská ostrostřelecká společnost osmý ročník Mistrovských střeleb, soutěže ve střelbě z historických zbraní.

Foto: Jana Elbelová

Nástup sboru.

Článek

Každoroční událost hostila i v letošním roce střelnice obce Měděnec. Dvacítka nadšenců zde závodila ve dvou disciplínách, ve střelbě z pistole na 25 m a z pušky na 50 m.

Zasáhnout terče bylo o to obtížnější, že počasí střelcům ukázalo svou odvrácenou tvář a zahalilo střelnici do bílé mlhy. I s tím se ale musí umět ostrostřelec poprat. O vítězi totiž leckdy rozhoduje i maličkost.

Ve střelbě z pistole například získali hned dva členové sboru chomutovských ostrostřelců stejný počet bodů. O tom, že první místo nakonec získal Petr Proška, rozhodl fakt, že nejvyšší jeho zásah mířil do desítky, zatímco soupeřův nejlepší zásah jen do devítky.

Ve střelbě z pušky pak byl výsledek jednoznačný. Tuto disciplínu vyhrál s přehledem host, Pavel Najman.

Nejdůležitější součástí sobotního dne byla však Mistrovská rána. Soutěž, které se mohou zúčastnit pouze řádní členové Chomutovské ostrostřelecké společnosti.

Jako první vystřelila do malovaného terče Mistryně loňského roku a jediná žena ve sboru Jana Elbelová. Její zásah stal se pak cílem ostatních střelců. Nejblíže k němu se přiblížil svou ranou Stanislav Mandát a nadělil si tak k blížícím se kulatinám dárek v podobě titulu Mistr Chomutovské ostrostřelecké společnosti 2013. Převzal putovní pohár a na památku si odnesl také diplom a malovaný terč. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám