Hlavní obsah

Ostravu potěší festival Folklór bez hranic

Novinky, Josef Zajíc

Pravidelně od roku 1998 se v Ostravě v polovině srpna koná několikadenní festival městských folklórních souborů s mezinárodní účastí s názvem Folklór bez hranic. Program je sestaven z vystoupení několika zahraničních souborů, jednoho českého a několika ostravských. Letošní ročník se koná v termínu od 13. do 17. srpna.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.8.2018 Festival Folklor bez hranic bude záhájen 13. srpna 2018.

Článek

Stejně jako v minulých ročnících soubory vystoupí  v centrálním městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, dále Ostrava - JIH, městském obvodu Mariánské Hory a Hulváky, Klimkovicích a v městském obvodu Ostrava-Poruba.

Pořadatelé připravili program, v němž se návštěvníci seznámí s lidovými tanci a jejich historií z Itálie, Srbska a Indie. Diváci uvidí vystoupení špičkových lidových souborů z České republiky  a také nejlepší dětské soubory z Ostravy.

Program:

Festival odstartuje v pondělí 13. srpna slavnostní průvod Ostravou a ve 14.30 se představí soubory, zejména ze zahraničí, na Jiráskově náměstí.

V 15.30 se budou některé soubory prezentovat v obchodním centru Forum Nová Karolina a večer v 19.30 bude v sále Janáčkovy konzervatoře Ostrava se uskuteční koncert. Vstupné na koncert činí 100 korun.

14. srpna: Kulturní zařízení K-TRIO v Ostravě Hrabůvce v 16.30.

15. srpna: Program se v 16.30 uskuteční na náměstí městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky.  V Klimkovicích na kolonádě bude slavnostní koncert v 19.00.

16. srpna: Festivalový program se přesune do městské části Ostrava-Poruba na pódium u kruhového objezdu na Hlavní třídě. Program bude zahájen v 16.30.

17. srpna festival skončí v prostorách Slezskoostravského hradu. Od 16.00 do 19.00 jsou na programu dětské soubory a v 19.00 slavnostní koncert.

Během týdne se představí folklórní soubor Le Tradizioni z Itálie, Akademický soubor Svetozar Marković ze Srbska a také skupina Shilpagya z Indie.

Českou republiku budou zastupovat soubory: Musica Folklorica, Cimbálová muzika TRAGAČ, folklórní soubor Bejvávalo, Slezský soubor Helkeny Salické, Soubor lidových písní a tanců ŠEVČÍK. Z dětských souborů zájemci uvidí Hlubinku, Holůbka a Krasničanek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám