Hlavní obsah

Ostravští strážníci převzali do užívání deset nových automobilů

Novinky, Josef Zajíc

Ve středu 3. listopadu dopoledne převzali na Prokešově náměstí před Magistrátem města Ostravy strážníci Městské policie deset nových osobních aut Škoda Octavia 1,4 Combi Active.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.11.2016. Prokešovo náměstí. Strážníci Městské policie převzali deset nových vozů na CNG Škoda Octavie 1,4 Combi Active.

Článek

Klíčky od aut předal strážníkům primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura, který konstatoval, že nová auta přispějí ke zkvalitnění vozového parku v Městské policii Ostrava, a tím, že jezdí na stlačený zemní plyn (CNG), zvýší ochranu životního prostředí.

Za vozy, které byly vysoutěženy v ceně 4,7 miliónu korun, poděkoval ředitel Městské policie Mgr. Zdeněk Harazim. „Jsme rádi, že město vnímá potřeby městské policie a stará se o modernizaci jejího vybavení,” řekl mimo jiné.

V současné době vozový park MPO tvoří 37 vozidel. Z toho je 25 osobních vozů a další vozidla pro speciální účely jako je přeprava koní, užitkové vozidla a sanitka. Do vybavení patří i 20 malých motocyklů a 26 jízdních kol.

„Kromě technického vybavení a vozového parku se město snaží navyšovat počty strážníků městské police a tím zvyšovat bezpečnost v Ostravě. V roce 2014 bylo v Ostravě 645 strážníků a dnes jich slouží 715. Budeme se snažit, aby v roce 2017 byl normovaný stav 750 strážníků,” dodal primátor Tomáš Macura. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám