Hlavní obsah

Ostravský tým se postavil na start Opel Handy Cyklo Maratonu 2015

Novinky, Josef Zajíc

Ostravský osmičlenný tým pod názvem OSTRAVA!!! vyjel v úterý v 6 hodin z Prokešova náměstí před Novou radnicí. Část týmu se přepravila doprovodnými auty do Prahy. Pod startovním číslem 18 pak všichni odstartovali na trať dlouhou 2222 kilometrů ve 12 hodin a 18 minut.

Foto: Josef Zajíc

Odjezd týmu OSTRAVA !!! na Opel Handy Cyklo Maraton 2015. 28.7. A. Vojkovksá, T. Macura, K. Šebestová, P.Šebesta, T. Grygier, T. Kráčalík.

Článek

Ostravský tým pod vedení kapitánky Andrey Vojkovské tvoří zástupci města Ostravy a  handicapovaný cyklista Tomáš Kráčalík, který jede na tandemu společně s Tomášem Grygierem. Oba jsou členové sportovního klubu TJ Baníku Ostrava.

Dále extrémně náročnou trať Opel Handy Cyklo Maratonu 2015 v délce 2222 km budou v ostravském družstvu v průběhu 111 hodin absolvovat Tomáš Macura, primátor města Ostravy, Kateřina Šebestová, náměstkyně primátora, zastupitel Martin Štěpánek, Petr Šebesta, Jan Kulhavý a Radek Kluch.

Ve slušivých bílých dresech vyjela část týmu ráno v 6 hodin  28. července do Prahy, kde se přidali další členové týmu a z Václavského náměstí odstartovali  ve 12 hodin a 18 minut. V roce 2014 obsadil ostravský tým 5. místo z 33 posádek.

Kromě průjezdů 24 kontrolních míst je čekají náročné prémie. Již záhy po startu je čeká časovka jednotlivců na trati Jablonec - Liberec. Trať je rozdělena na čtyři úseky, které absolvují čtyři členové družstva. Vítězné družstvo obdrží bonifikaci: 1. místo 60 minut, 2. místo 40 minut a třetí místo 20 minut. Tyto časy se odečtou z konečného času po absolvování celé trasy.

Vrchařská časovka se koná v nočních a ranních hodinách z 28. na 29. července v okolí přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně. Čtyři účastníci družstva ujedou, rozděleni na čtyři úseky, 15 km s převýšením 973 m. Bonifikace: 60 - 40 - 20 minut.

Časovka týmů se jede 29. července od 6 do 18 hodin v Ostravě. Ostravští pořadatelé připravili 16 km dlouhou trať z Prokešova náměstí u Nové radnice. Čtyři členové družstva pojedou společně po ulicích Sokolská třída, Muglinovská, Bohumínská, Frýdeckou ulicí do Vítkovic a zpět na Prokešovo náměstí. Bonifikace: 60 - 40 - 20 minut.

Pořadatelé Ostravské časovky upozorňují občany, že v doprovodném charitativním programu mohou pomoci i oni. Stačí, když v průběhu ostravské časovky ve středu 29. července od 7 do 18 hodin šlápnou do pedálů stacionárních kol, která budou připravená na Prokešově náměstí, a ujedou pár kilometrů. Každý takto vyšlapaný kilometr bude vyměněn za 100 korun. Peníze obdrží Radek Naňák na nákup rehabilitačních pomůcek.

Po absolvování časovky pojedou týmy dále na Slovensko do Košic, dále do Brna, Teplic, aby se po průjezdu všech kontrolních bodů vrátili po 111 dnech zpět do Prahy, kde je cíl v parku Ladronka v Městské části Prahy 6.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám