Hlavní obsah

Ostravský Sen noci svatojánské spojil talent, um a invenci několika kumštýřů

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičkový tým se sešel na přípravě komedie Williama Shakespeara Sen noci svatojánské v Národním divadle moravskoslezském. Vedle režiséra Petra Gábora a dramaturgyně Kláry Špičkové stojí za úspěchem například také scénografka Katarína Holková a autor scénické hudby Vladimír Franz.

Foto: Robert Rohál

Herec Vladimír Polák, který ve Snu noci svatojánské hraje Klubka, s Vladimírem Franzem.

Článek

Dobrá nálada po úspěšné premiéře, která proběhla ve čtvrtek 11. dubna v Divadle Jiřího Myrona, se bezprostředně přenesla i do divadelního klubu. Tam úspěch oslavili všichni tvůrci inscenace.

Nechyběli mezi nimi choreograf Tomáš Krivošík a autor scénické hudby Vladimír Franz, který s režisérem Petrem Gáborem spolupracuje už po několikáté (Bouře, Radúz a Mahulena, Smtihlav) a který i tentokrát strávil v Ostravě několik dnů. Vedle toho, že byl přítomen jak na veřejné generální zkoušce, tak na premiéře, byl také hostem v televizním pořadu Před půlnocí, stihl však i vernisáž fotografií Jindřicha Štreita.

Choreograf a tanečník Tomáš Krivošík pochází z Martina a má za sebou nespočet tanečních projektů. Umělecky působil v Kanadě a Německu, spolupracoval rovněž na několika projektech Vladimíra Franze.  

Ze Slovenska pochází i Katarína Holková, která je v případě inscenace Sen noci svatojánské autorkou originální scény i efektních kostýmů. S Petrem Gáborem spolupracuje deset let.

"Oblékla" také inscenaci Smrtihlav, jejíž další reprízu uvádí Národní divadlo moravskoslezské na scéně Divadla Antonína Dvořáka ve čtvrtek 18. dubna od 18.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám