Hlavní obsah

Ostravský primátor vyznamenal strážníky za záchranu života

Novinky, Josef Zajíc

Před jednáním Rady města Ostravy v úterý 21. srpna předal primátor města Ostravy Tomáš Macura stužky Za záchranu života strážníkům Martinu Bebenkovi a Michalu Krčmářovi.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.8.2018 Strážníci MP Ostrava obdrželi stužku Za záchranu života. Michal Krčmář a Martin Bebenek v místnosti Rady města Ostravy dne 21.8.2018

Článek

Členům Rady města Ostravy a primátorovi města Ostravy představil strážníky Petr Zukal, zástupce ředitele Městské policie Ostrava pro výkon služby. Oba strážníci Martin Bebenek (23 let) a Michal Krčmář (20 let) se podíleli na záchraně života občana města Ostravy.

„Když jsme dělali hlídkovou činnost v tramvaji na lince číslo 2 spolu s asistenty přepravy a revizory Dopravního podniku Ostrava, řidička u zastávky MHD Kotva rázně zastavila a oznámila nám, že v kolejišti leží člověk. Stalo se tak 12. července 2018 ve 23:20 hodin. Vystoupili jsme a zjistili, že mezi kolejemi leží muž s rozbitým čelem, krvácel. Muž nedýchal. Okamžitě jsme přistoupili k úkonům život zachraňující. Začali jsme provádět resuscitaci nepřímou masáží srdce. V té jsme pokračovali do příjezdu rychlé záchranné zdravotní služby,” informovali o akci Martin Bebenek a Michal Krčmář.

„Ve stejnou dobu volal revizor Dopravního podniku Ostrava sanitku záchranné zdravotní služby. Ta přijela ve 23:30 hodin. Převzala od strážníků resuscitaci, kterou až do oživení prováděli do 23:55. Pak muže odvezli na urgentní oddělení Městské nemocnice Ostrava. Dle vyjádření lékaře ZZS Moravskoslezského kraje činnost hlídky Městské policie Ostrava je považována za záchranu života,” doplnil popis události Petr Zukal.

Primátor města Ostravy strážníkům před členy Rady města Ostravy předal stužky Za záchranu života a poděkoval jim i za dobrý příklad dalším strážníkům.

Dne 14. prosince 2017 byly vyznamenané Za záchranu života strážnice Klára Pavlíčková a Jana Lupčíková, které 20. listopadu 2017 při hlídkové činnosti zachránili život občanu Ostravy.

V dubnu 2018 byli vyznamenáni Za záchranu života strážníci Pavol Kikloš, Adam Rokoš a Petr Veleba, kteří zachránili život občanu Ostravy 7. února 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám