Hlavní obsah

Ostravský primátor přivítal nové strážníky městské policie

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 7. ledna se na Magistrátu města Ostravy uskutečnil slavnostní slib strážníků městské policie. Strážníky primátoru Tomáši Macurovi představil ředitel Městské policie Ostrava Miroslav Plaček.

Foto: Josef Zajíc

Slavnostní slib strážníků v Ostravě.

Článek

Před primátora předstoupilo 21 nových strážníků, 14 mužů a 7 žen. Primátor rukou podáním stvrdil složený slib a popřál novým strážníkům dobrou službu.

„Strážnicím a strážníkům se během posledních pěti let snažíme utvářet dobré podmínky, aby nám neodcházeli například k Policii ČR nebo k hasičům. Stojí to spoustu peněz, ale myslím si, že vynaložené prostředky jsou cíleny správně. Dnes nám přibylo dalších 21 strážníků. Přestože vedení městské policie dělá vše pro to, aby strážníků v ulicích přibývalo, nedaří se naplnit stavy strážníků. Snad se to v letošním roce již podaří,” řekl primátor.

Nováčci se během tříměsíčního rekvalifikačního kurzu intenzivně připravovali. Osvojili si nejen právní normy potřebné po výkon tohoto povolání, ale absolvovali i výcvik v sebeobraně, taktickou a teoretickou přípravu. V průběhu kurzu prošli muži i ženy střeleckou přípravou, která směřovala k získání zbrojních průkazů.

„V současné době slouží u Městské policie Ostrava 621 strážníků. Dalších jedenáct čekatelů se připravuje nyní v rekvalifikačním kurzu, který bude uzavřen koncem února. Další rekvalifikační kurz začne 1. dubna, již nyní probíhá výběrové řízení tak, abychom byli schopni průběžné stavy strážníků doplňovat,” informoval ředitel Městské policie Ostrava Miroslav Plaček.

„Vždycky jsem chtěla do uniformy. Pokoušela jsem se před deseti lety přihlásit k Policii České republiky. Bohužel pro mateřství to nevyšlo. Teď, když mi děti odrostly, a po šesti letech letech práce v sociálních službách, jsem se přihlásila jako strážnice k Městské policii a uspěla jsem. Již plním běžné úkoly v centru Ostravy,” řekla strážnice Nikol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám