Hlavní obsah

Ostravský novoroční ohňostroj v Hrabůvce potěšil šest tisíc návštěvníků

Novinky, Josef Zajíc

Zhruba šest tisíc občanů z Ostravy a okolí navštívilo rondel v Hrabůvce, aby zhlédli novoroční ohňostroj. Těšili se na kulturní a estetický zážitek. Podařilo se. Patnáctiminutový ohňostroj byl skvělý a líbil se.

Foto: Josef Zajíc

Novoroční ohňostroj v Ostravě - Hrabůvce. 1.1.2014

Článek

Lidé, kteří zaplnili „hrabůvské náměstí”, kterým se již poosmé stal mimořádně rondel, očekávali netrpělivě, až odbije osmnáctá hodina a novoroční ohňostroj bude zahájen.

Na počest státního svátku založení České republiky zazněla hymna. Pak se  slova ujal starosta Městského obvodu Ostrava-Jih Mgr. Karel Sibinský.

Občanům popřál všeho nejlepšího do roku 2014. Mimo jiné řekl: „Jsem velmi rád, že jste opět v tak velkém počtu přišli a že nám dnes vyšlo počasí. Chtěl bych poděkovat všem, i těm 484 lidem, kteří mi poslali e-mail, ve kterém mi sdělovali, že se jim loňský ohňostroj líbil, a poděkovat i panu XY, který mi napsal, že se mu ohňostroj nelíbil. Přeji vám hezký a úspěšný rok 2014, aby byl lepší, než ten s tou třináctou. A pokud se vám ohňostroj bude líbit, tak zatleskejte především těm, kteří se na celé organizaci podíleli.”

Po odpočítání byl ohňostroj, doprovázený skladbami skupin ABBA, ACDC, Kiss a Queen, zahájen. Po ukončení občané bouřlivě zatleskali a pomalu se rozcházeli domů, případně do přilehlých hospůdek rozebrat a zhodnotit pěkný novoroční večer. 

Reklama

Výběr článků

Načítám