Hlavní obsah

Ostravský maratón zve příznivce sportu - běžce i diváky

Novinky, Josef Zajíc

Do startu 52. ročníku Ostravského maratónu 2013, který je nejstarším závodem svého druhu v České republice, už zbývají poslední dny. Start a cíl bude u Vodního areálu v Ostravě - Zábřehu za Kulturním domem AKORD!!! Trasa povede v hezkém prostředí Bělského lesa.

Foto: Josef Zajíc

Ilustrační foto z Ostravského maratonu 2012,22.9.2012 Start.

Článek

Závod se koná v Ostravě-Zábřehu 28. září - startuje se v 10.00 hodin před Vodním areálem Ostravy-Jih, který bude využit i jako zázemí pro účastníky maratónu. Závod je zařazen do soutěže Česko-polského poháru RYBOST CUP a bude konán pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka.

Pořadatelem závodu je Maraton klub Setl Ostrava. Spolupořadatelem pak SSK Vítkovice, Statutární město Ostrava, Moravskoslezský kraj a Městský obvod Ostrava-Jih. Ředitelem závodu je Oldřich Zvolánek a technickým ředitelem Otto Seitl.

Maratónský závod se poběží na šesti okruzích v Bělském lese. Závodníci v půlmaratónu poběží tři kola. V soutěži družstev může startovat minimálně pět závodníků a maximálně šest. V případě pětičlenného družstva nesmí jeden závodník běžet dva okruhy za sebou.

Registrace je, podle webu závodu, stále otevřena. Ke dni 22. září bylo celkem přihlášeno 574 závodníků. Na nejdelší trať maratónu 180 - z toho 13 žen. Na půlmaratón bylo do neděle přihlášeno 212 závodníků - z toho 40 žen. Na závod štafet se registrovalo 31 družstev.

Prezentace závodníků bude probíhat ve shromaždišti od 7.30 hodin. Vlastní závod bude odstartován pro všechny disciplíny a věkové kategorie společně v 10.00 hodin.

V průběhu závodu bude u startu k dispozici občerstvení a v cíli se závodníci mohou těšit na medaile (v maratónu prvních 180, v půlmaratónu prvních 150). Ti nejlepší pak obdrží peněžité ceny a věcné odměny.

"Kdo nevěří, ať tam běží - a běží s námi! A kdo nepoběží, ten ať se přijde podívat a fandí. Určitě to bude prima zážitek a nádherně strávený den v Bělském lese," zvou zájemce o sport pořadatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám