Hlavní obsah

Ostravský kompot pobavil v Trojhalí Karolina

Novinky, Josef Zajíc

Neděle 19. května nabídla obyvatelům Ostravy výbornou zábavu a rodinné setkání v Trojhalí Karolina a okolí pod názvem Ostravský kompot. Ingredience setkání jsou tvořeny výhradně Ostraváky.

Foto: Josef Zajíc

Hodně navštívený Ostravský kompot.

Článek

Před oficiálním zahájením vyběhly, vyjely, nebo vyšly tři větve lidí, kteří si od startu předávali sklenici zavařeného Ostravského kompotu. Jednu větev odeslal primátor města Ostravy Tomáš Macura. Druhá větev vyšla z největšího městského obvodu Ostrava-Jih.

„Kompot je senzační věc, protože lidé, pokud nejsou úplně hluší a slepí, tak ví, že město Ostrava poskytuje mnoho příležitostí. Je to takový kompot všeho možného. Sestavili jsme štafetu lidí všeho věku. Začal to stoletý pán a pak devadesátiletí, osmdesátiletí... Já jsem se také zúčastnil. Nakonec ten kompot, tu štafetu, donesly děti,” informoval o cestě kompotu z Ostravy-Jihu starosta této městské části Bc. Martin Bednář.

Třetí větev spíše jela. Podle místostarosty městského obvodu Ostrava-Poruba Mgr. Martina Tomáška byl kompot převážen na koloběžkách, na kolech, na kolečkových bruslích, ale také městskou hromadnou dopravou. „Chtěli jsme prostě převést štafetu ekologicky,” dodal Martin Tomášek.

Na hlavním podiu v největším uzavřeném náměstíčku o rozloze 5000 metrů čtverečních přivítali starosty tří městských obvodů moderátoři celého dne, členové činohry Národního divadla moravskoslezského, Lada Bělášková a Jiří Sedláček.

Po slavnostním zahájení se plně rozjel program Ostravského kompotu nejen v Trojhalí, ale především před Trojhalím Karolina. Část Jantarové ulice u OC FORUM Nová Karolina a celé náměstí biskupa Bruna bylo zaplněno stánky - především se prezentovaly spolky, střediska volného času, sportovní oddíly, které návštěvníkům předváděly svou činnost. Lidé si mohli zakoupit rozličné pochutiny, nápoje a také ostravské originální kompoty.

Na malém pódiu se představily taneční skupiny dětí, Lvíčata - Malí hasiči a další.

Na hlavním podiu se po dvou hodinách střídali vynikající kapely. Program začala kapela Big Band !!! Ostrava, v 15.00 pokračovala kapela Neo chess sunny rock´n ´roll band, v 17.00 přišel na řadu Petr Bende & Band, v 18.00 hodin Party Hurricane a v 19.00 navštívila Ostraváky Hana Zagorová. Program Ostravského kompotu v Trojhalí Karolina zakončil ve 20.00 hodin koncert kapely Úspěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám