Hlavní obsah

Ostravský Knižní veletrh nabídl spoustu novinek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky a to nejzajímavější z knižní produkce představují nakladatelé všech žánrů z celé České republiky na 6. Ostravském knižním veletrhu, který se koná od 4. do 6. března na Výstavišti Černá louka v Ostravě. V sálech výstaviště souběžně probíhá výstava Dovolená a Region, Lázeňství a Svatba.

Foto: Josef Zajíc

6.Ostravský Knižní veletrh. Černá louka 5. 3.2016. Vystavuje 44 nakladatelství.

Článek

Kromě čtyřiceti čtyř nakladatelství se prezentují také největší kulturní organizace v Ostravě. Svůj stánek zde má Knihovna města Ostravy, Moravskoslezská knihovna a Česká televize. V sálech výstaviště souběžně probíhá výstava Dovolená a Region, Lázeňství a od soboty 5. března také výstava Svatba.

I letos pořadatelé Ostravského knižního veletrhu nabízejí ve všech třech dnech bohatý kulturní doprovodný program v podobě autogramiád, autorského čtení, besed a setkání s autory či představení literárních novinek.

Na veletrhu se v sobotu v poledne představili spisovatelé v pořadu Hury bury, jaksi bylo..., ve kterém ze svých knížek četli spisovatelé a literáti ostravského střediska Obce spisovatelů Jarmila Marie Skalná, Radana Šatánková, Jana Richterová, Jana Hochmannová, Břetislav Uhlář, Miroslav Sehnal a Lydie Romanská.

Pro děti byl představen druhý díl zábavné encyklopedie pro zvídavé kluky a holky Wifina 2. Ve svém stánku se také představil Jiří Macháček z nakladatelství Protimluv, který vydává zhruba 7 - 8 titulů ročně. Posledním titulem byla kniha Martina Jirouška Černý bod.

Jedním z doprovodných programů veletrhu byl koncert Básníkům české země - Jarek Nohavice zpívá a přednáší své oblíbené básníky. Koncert se konal v sobotu od 19.00 hodin v klubu Heligonka v Ostravě.

Ve druhém poschodí pavilonu v areálu velkého sálu probíhá výstava Dovolená a Region, Lázeňství. Svůj stánek otevřela známá ostravská výtvarnice, grafička, ilustrátorka, kronikářka, průvodkyně a propagátorka Ostravy Lenka Kocierzová, která zde prezentuje svá výtvarná díla, trička a hrníčky s potiskem. 

V prvním patře probíhala módní přehlídka svatebního veletrhu Svatba.

V neděli 6. března začíná 6. Ostravský knižní veletrh v 10.00 hodin. V doprovodném kulturním programu se představí nakladatelství Ideál přednáškou Kulturní rozdíly mezi Koreou a Západem. 

Ve 12.00 hodin se předvedou Šikulové, což bude kreativní dílna s moderátorkou Janou Zajacovou. V 13.00 proběhne zábavná soutěž dvou týmů ve znalostech, postřehu a pohotovosti Bludišťáci, který moderuje Roman Pastorek. Ve 14.00 hodin budou promítány fotografie na téma Potulky Tatrami. Připravilo  Vydavatelstvo IaB Vysoké Tatry.

Podle pořadatelů v pátek a sobotu navštívilo výstaviště na Černé louce v Ostravě zhruba 7000 návštěvníků. V  neděli 6. března 16.00 hodin 6. Ostravský knižní veletrh končí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám