Hlavní obsah

Ostravský Festival v ulicích roztančila kapela Buty

Novinky, Josef Zajíc

Známá ostravská kapela Buty zahájila v pátek 19. července Festival v ulicích, který se koná v rámci festivalu Colours of Ostrava. Od Masarykova náměstí přes ulici 28. října až po Jantarovou ulici u Nové Karoliny byla slyšet hudba, lidé tančili a velmi dobře se bavili.

Foto: Josef Zajíc

Festival v ulicích, Ostrava 19.7.2013, Kapela Buty.

Článek

Festival v ulicích zahájila v pátek 19. července v 15 hodin  jeho ředitelka Petra Hradilová a předala "slovo" vynikající ostravské kapele BUTY  ze zpěvákem Radkem Pastrňákem. V hudbě kapely se mísí množství hudebních stylů s nápadnými a vtipnými texty. Nabité Masarykovo náměstí tleskalo, tančilo a dožadovalo se přídavků.

Na druhé straně náměstí ve stanu ARCELORMITTAL se Tančilo pro život.  Profesionální tanečnice předváděly pohyby tance. Za každý správně provedený prvek získá soutěžící body, které ArcelorMittal převede na peníze. Ty pak tanečník pošle jednomu ze čtyř neziskových projektů na Ostravsku.

V 16 hodin se na pódiu Hitrádia ORION předvedli studenti Janáčkovy konzervatoře v Ostravě lidovými tanci, které zakončili vášnivým čardášem. Hudební uličkou prošel mini průvod tanečnic doprovázený skupinou bubeníků a na jejím konci se již prezentovala skupina Emil a Jakub z Brna.

Před nákupním a zábavným centrem Nová Karolina vystoupila skupina  Bandaband. O kousek dále si mohli zájemci vyzkoušet jak se žije nevidomým v mobilní Kavárně potmě. Na velkém pódiu FORUM Stage měli své představení Gentle Irony Trio.

V sobotu 20. července 2013 bude Festival pokračovat. Ve 13.00 vyjde z Masarykova náměstí v Ostravě průvod účinkujících, kteří vytvoří tanečníci, akrobaté, obří loutky, bubeníci Bumbumbandu. Průvod obzvláštní marimbový francouzký soubor The Complet Mandingo a další hudebníci.

Ve 14 hodin na pódiu ARCELORMITTAL vystoupí pěvecký sbor ArcelorMittal Gospel, v 16 hodin 17 Hipies, v 18 hodin Worldly Savages a od 20 hodin další známá kapela Charlie Straight. Pokračovat bude program na pódiu Hit rádia ORION a na dalších místech v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám