Hlavní obsah

Ostravskou Seniorkou roku 2017 Lenka Kocierzová, oceněn i Klub seniorů z Ostravy-Plesné

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 9. listopadu byl slavnostně vyhlášen XI. ročník ankety Senior roku 2017. Již čtvrtým rokem byl vyhlášen nejlepší klub. V anketě zvítězil Klub seniorů z Ostravy-Plesné.

Foto: Josef Zajíc

Seniorka roku 2017 Lenka Kocierzová, vlevo Zbyněk Pražák, vpravo Tomáš Macura.

Článek

Do letošního ročníku bylo doručeno celkem 19 návrhů mimořádně aktivních lidí starších 65 let s bydlištěm na území města Ostravy, kteří výrazně přispívají ke zlepšení života společnosti v Ostravě.

Město Ostrava současně vyhlásilo kategorii Klub seniorů roku 2017, do které bylo nominováno celkem osm klubů, organizací či sdružení zaměřujících se na aktivizaci seniorů, a které jsou svou činnosti zajímavé či výjimečné.

Porota vybrala sedm osobností - z nich byla vyhlášena jako Seniorka roku 2017 Lenka Kocierzová (67), známá malířka, grafička, ilustrátorka, designérka a fotografka, jejíž motto zní: Je lepší se opotřebovat, než zrezivět.

Dále byli vyhlášeni: Miroslav Hořínek (70), více než 50 let je spjatý se sportem a TJ Sokol Stará Bělá. Je aktivní sportovec, pořadatel kulturních a společenských akcí, organizuje plesy ve Staré Bělé a má spoustu dalších aktivit.

Ladislav Vonzino (80), pracoval jako programátor na Nové Huti ArcelorMittal Ostrava. Stále ještě aktivní sportovec a turista, vede sportovní akce, pracuje jako předseda klubu důchodců ArcelorMittal Ostrava, organizuje pro členy klubu populární zájezdy nejen po České republice.

Antonín Blažek (89), byl učitelem 36 let až do důchodu, stále podporuje své studenty, účinkuje na různých kulturních a společenských akcích, sportoval, hrál házenou, odbíjenou a lyžoval.

Vlasta Maňásková (86), byla učitelkou speciální školy, napsala detektivku a divadelní hru Technika v pohádce, má foto výstavy v Domově Sluníčko.

Marie Viková (82), herečka, vystudovala DAMU v Praze a byla dlouholetá členka Divadla Petra Betruče v Ostravě, hrála v několika filmech.

Ing. Miroslav Šmíd (90), vystudoval VŠB - TU Ostrava, je držitelem 10 patentů a dvou desítek zlepšovacích návrhů, které se realizovaly na dolech v ČR a v zahraničí.

Všichni jednotlivci se při své osobní prezentaci vyslovili, že nadále budou pracovitými a prospěšnými občany města Ostravy.

Již počtvrté byla vyhlášena v anketa nejlepší Klub seniorů. Z osmi nominovaných byl vybrán Klub seniorů z Ostravy-Plesné, který funguje již od roku 1977 a má v současné době 75 členů.

V závěru vyhodnocení ankety Senior roku 2017 předvedly děti ze školky Magistrátu města Ostravy krásné a milé pásmo o sluníčku, které na Zemi tak pěkně svítí. Ceny předával primátor města Ostravy Tomáš Macura a jeho náměstek Zbyněk Pražák. Vyhodnocení moderovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí magistrátu.

„Chtěla bych, aby při oslavách 800 let města Ostravy v ulicích města bylo plno českých nápisů a ne anglických, aby tady byly české restaurace a ne jen samé pizzerie a aby naše děti uměly konečně opět správně česky...” vyjádřila své přání Lenka Kocierzová 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám