Hlavní obsah

Ostravské Trojhalí Karolina oslavilo první rok života

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 11. července oslavilo ostravské Trojhalí Karolina jeden rok svého sportovního, kulturního a společenského života. Přesně před rokem haly otvíral slavný koncert Jaromíra Nohavici. Nyní je Trojhalí Karolina neodmyslitelnou dominantou ostravské architektury.

Foto: Josef Zajíc

Záčátek byl 11. července 2014. Trojhalí Karolina.

Článek

„Slavíme první narozeniny, ale cesta byla poněkud delší. Myšlenková a projektová idea vznikala na počátku roku 2010. Tam se sešly ty všechny dobré okolnosti - Jan Světlík, Josef Pleskot a dobří lidé na Magistrátu města Ostravy. Někdy v polovině roku 2012 se začalo stavět, také s pomocí peněz z EU. Koncertem Jaromíra Nohavici jsme 11. července 2014 Trojhalí Karolina otevřeli,” informoval Ing. Petr Šnejdar, výkonný ředitel Trojhalí 

„Za ten rok jsme uspořádali 26 velkých akcí pro občany v našem zařízení. Je třeba připomenou Festival v ulicích, módní přehlídku, která byla velmi zdařilá a navštívilo ji tisíce lidí, Vánoce v lajně, závod RC modelů aut, Oktoberfest, ale také sportovní soutěže, aerobic, aktivity Galerie města Ostravy PLATO. Další nabídka byla ve veřejném prostoru náměstíčka. Od rána do večera (ve všední den od 8.00 do 22.00 hodin, v sobotu, neděli a svátky od 10.00 do 20.00 hodin) se zde prohánějí sportovci na skateboardech, také bruslaři na kolečkových bruslích,” dodal Petr Šnejdar.

Okolo 21. hodiny oslavu prvních narozenin Petr Šnejdar zahájil a pozval přítomné diváky, kterých bylo 141, aby společně sfoukli první svíčku na obrovském dortu, což se podařilo na první pokus. Pak pořadatelé všem nabídli kousek dortu na ochutnání. 

Třešničkou na narozeninovém dortu bylo akčně-groteskní překvapení, kterým skupina pod vedením Ing. Jana Rušaje, manažera programů TK, uvedla film Batman začíná. Film se v otevřeném prostředí vstupního schodiště Trojhalí Karolina promítal v rámci festivalu FLOK (Festival letního ostravského kina).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám