Hlavní obsah

Ostravské muzeum nabízí výstavu věnovanou Williamu Shakespearovi

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci celoročního projektu Shakespeare OSTRAVA 2016 se Ostravské muzeum prezentuje od 13. července výstavou Seznamte se: William Shakespeare. Autorka výstavy Mgr. Lenka Černíková, Ph.D. představuje renesanční dobu, ve které William Shakespeare žil a psal svá nesmrtelná díla.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 13.7.2016. Ostravské muzeum: Výstava : Seznamte se: William Shakespeare.

Článek

Výstava si klade za úkol povědět něco o životě autora, o jeho díle, o alžbětínském divadle a tom, jak vlastně divadlo za vlády Alžběty I. a Jakuba I. existovalo.

„První část výstavy je představena v renesančním duchu. Velmi zajímavými exponáty jsou renesanční tisky autorů, kterými se William Shakespeare ve svých dílech inspiroval,” řekla v úvodu vernisáže Mgr. Lenka Černíková, Ph.D.

Ve druhém oddíle je instalován přehled divadelních her Williama Shakespeara, které byly inscenovány ve 20. století na českých jevištích s přihlédnutím k inscenacím v Národním divadle moravskoslezském a Divadle Petra Bezruče.

Ve třetím oddělení výstavy návštěvník může zhlédnout, jak se jiní umělci v oblasti hudby, opery, muzikálů a filmů inspirovali dílem Williama Shakespeara.

„Doufám, že se vám výstava bude líbit. Že ten barevný svět Williama Shakespeara se nám podařilo přenést do výstavních prostor, a že se na této výstavě něco nového o světovém dramatikovi dozvíte, co jste ještě nevěděli,” dodala Lenka Černíková.

Výstava v Ostravském muzeu potrvá do 18. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám