Hlavní obsah

Ostravské městské lesy slaví dvacáté výročí založení

Novinky, Josef Zajíc

U příležitosti dvacátého výročí založení Ostravských městských lesů a zeleně s. r. o. v Ostravě zahájila společnost v pátek 27. dubna v podvečer oslavy.

Foto: Josef Zajíc

Část areálu Ostravských městských lesů.

Článek

V krásném prostředí Bělského lesa v Ostravě sídlí Ostravské městské lesy a zeleň s. r. o. V letošním roce si připomínají 20. výročí založení společnosti, která se v současné době stará o 1200 hektarů lesní plochy. V areálu firmy na ulici A. Brože 2 působí také Lesní škola, kterou vede Bc. Pavel Kotala.

V podvečer 27. dubna připravili pracovníci obou institucí první programový blok letošní návštěvnické sezóny pod názvem Probuzení lesa. V úvodu promluvil k návštěvníkům náměstek ředitele Bc. Dalibor Šuléř, který návštěvníky seznámil s historií Ostravských městských lesů a se současnou situací, kdy se snaží přeměnit skladbu lesa v různorodější dřevinovou skladbu, která se vyznačuje větší  stabilitou a odolností.

Probuzení lesa je třeba chápat nejen z pohledu zelenajících se lístečků stromů, keřů a trávy, rodících se lesních zvířátek, ale také probuzení se lidí do jara, do nového života. Probuzení se ke vztahu k lesu, k přírodě jako takové a k rekreačním a odpočinkovým zařízením, které jsou na krajích lesa pro návštěvníky budovány.

V areálu je instalována výstava velkoplošných černobílých fotografií předního českého fotografa Herberta Thiela, který svou celoživotní fotografickou karieru zasvětil lesu. Návštěvníky cestou do areálu Lesní školy doprovázely grafické listy studentů AVE ART Ostrava.

Hlavním programem večera byl koncert kapely Acoustic Irish kapelníka Davida Vysloužila a jeho kolegů. Kapela vznikla v roce 2008 z touhy dělat muziku napříč žánry. V průběhu večera si mohli návštěvníci společně opékat párky, občerstvit se, zazpívat si  s kapelou a užít si pěkného večera.

O dalším programu Ostravských městských lesů se můžete dočíst na: www.ostravskelesy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám