Hlavní obsah

Ostravské koupaliště Vodní areál Jih je připraveno přivítat návštěvníky

Novinky, Josef Zajíc

Koupaliště v Ostravě jsou připravena přijmout návštěvníky. Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o. SAREZA provozuje několik letních koupališť. Jejich otevření předcházela pečlivá příprava. Jedním z nich je Vodní areál Jih v Ostravě-Zábřehu.

Foto: Zdroj: Sareza,s.r.o.

Skáčeme do nové sezóny!!!

Článek

Koupaliště Vodní areál Jih se nachází v nejlidnatějším městském obvodu Ostrava-Jih, ve kterém žije zhruba 115 000 obyvatel - jako samostatné město by bylo páté největší v České republice.

Areál koupaliště se rozprostírá v krásném, klidném území sousedící na západní a jižní straně s lesoparkem Bělský les a na severu na ulici Svazácké nabízí parkovací místa pro téměř 400 stání. Také sousedí s Kulturním domem Akord.

Koupaliště Vodní areál Jih zahájilo svou činnost v roce 2006. Rozkládá se na 3,1 hektaru. Vodní plocha zabírá 2608 metrů čtverečních a je schopná přijmout přibližně 3500 návštěvníků. Vodní areál Jih nabízí 50metrový bazén se 6 drahami, relaxační bazén s vodní a vzduchovou masáží, dvě 60metrové skluzavky, jednu 25metrovou skluzavku, velmi strmou - jen pro odvážné, dva 100metrové tobogány a vířivé bazény se šplhacími stěnami.

Zájemci o sportovní vyžití zde najdou hřiště, na kterých byl zahájen provoz v roce 2009. Návštěvníci si mohou zahrát plážový volejbal. Jsou zde tartanové kurty na badminton, nohejbal a volejbal.

Bazény jsou již nyní napuštěné a je pravděpodobné, že se brány koupaliště Vodní areál Jih otevřou veřejnosti již v pátek 23. května. K areálu je velmi dobrá dostupnost městskou hromadnou dopravou - tramvají č. 11, která jede až na konečnou na ulici Svornosti a pak pěšky podél lesoparku. Nebo autobusy č. 27, 31, 41, 48, 96, které jedou po Čujkovové ulici se zastávkou Náměstí SNP. U jízdních řádů je třeba zohlednit sobotu a neděli.

„Příjemná zpráva pro budoucí návštěvníky je, že ceníky u všech koupališť zůstanou v letošním roce stejné jako v roce 2013. Všechny děti do 6 let mají do vodních areálů společnosti SAREZA vstup zdarma. Děti do 15 let, osoby s průkazem ZTP a senioři mají zlevněné vstupné. Rodiny s dětmi mohou využít až 20procentní slevy z ceny vstupného,” informovala Hana Ryšánková, tisková mluvčí společnosti SAREZA, s. r. o.

Vstupné do Vodního areálu JIH: Plavání celodenní od 9 hodin - 110 Kč (od 16 hodin - 85 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám