Hlavní obsah

Ostravské koupaliště v centru města se chystá otevřít své brány první červnový den

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupaliště v Ostravě jsou připravena přijmout návštěvníky. Již od soboty 24. května je v provozu koupaliště Vodní areál Jih a k otevření se chystá oficiálně k 1. červnu 2014 nejstarší ostravské koupaliště v centru města Vodní svět Sareza, známé pod lidovým názvem Čapkárna.

Foto: Josef Zajíc

Koupaliště v Ostravě. Vodní svět !!! - Čapkárna. 25.5.2014

Článek

Vedle historické tělocvičny Sokolů zvané Čapkárna v centru Ostravy na dnešní Sokolské třídě byly v rozmezí let 1957 - 1967 vybudovány Městské lázně a koupaliště. Od roku 2001 byla provedena rekonstrukce vnitřního bazénu a koupaliště do současné podoby.

Koupaliště sousedí s největším parkem v Ostravě Komenského sadů, který také pro občany nabízí místo pro rekreaci a regeneraci. Pro velmi dobrý přístup v centru města je koupaliště hodně navštěvováno. Koupaliště je pod správou Sportovního a rekreačního zařízení města Ostravy, s.r.o. SAREZA.

V současné době jsou před otevřením pro nadcházející letní sezónu moderní venkovní bazény vhodné pro rodiny s malými dětmi, seniory a vozíčkáře. Letní bazény jsou propojeny s vnitřním 25 metrovým bazénem, který je využíván celoročně.

Venkovní bazény a brouzdaliště jsou v nerez provedení. K dobré náladě přispívá i tobogán, skluzavky, hřiště pro plážový volejbal a další atrakce. Ve venkovní části je k dispozici občerstvení, uzamykatelné skříňky a sociální zařízení.

Vstupné je pro všechny občany jednotné. Plavání od 9.00 hodin stojí 110 Kč, zlevněné při horším počasí 85 Kč. Při návštěvě od 16.00 hodin rovněž 85 Kč. Děti do 6 let mají vstup zdarma. Děti ve věku od 6 - 15 let, osoby s průkazem ZTP a senioři mají zlevněné vstupné. Cenové výhody mají také rodiny s dětmi. Těm je nabízeno speciální rodinné vstupné.

Doprava k areálu je velmi jednoduchá. Koupaliště se nachází na Sokolské třídě a ke koupališti se zájemci dostanou trolejbusy 101,102,103,106, nebo autobusem 78 podle jízdních řádů Dopravního podniku města Ostravy na výstupní zastávce Hornická poliklinika.

Kousek vedle koupaliště se nachází vyhlídková věž Magistrátu města Ostravy, z níž je z výšky 75 metrů krásný rozhled na Ostravu a její okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám