Hlavní obsah

Ostravské děti trénovaly s olympioničkami

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 23. března navštívily základní školu v ulici Bohumíra Dvorského městském obvodu Ostrava-Jih olympioničky Iveta Vacenovská a Šárka Kašpárková spolu s trenérem a organizátorem akce Trénink s olympionikem Michalem Pogánym. Pro děti školy připravili dvě hodiny sportu, zábavy a poučení.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 24.3.2018 Trénink s olympionikem. Iveta Vacenovská, stolní tenis, juniorská mistryně Evropy, účast LOH Londýn 2012, Rio de Janiero 2016.

Článek

Základní a mateřská škola v ulici Bohumíra Dvorského je přihlášená do projektu Sazka Olympijský víceboj, jehož prostřednictvím zde pracují s dětmi v hodinách tělesné výchovy systematicky a programově. Žákyně a žáci školy se zúčastňují sportovních akcí a soutěží, které se konají pro žáky prvního i druhého stupně. Projekt Sazka Olympijský víceboj jim pomáhá ke zlepšení fyzické zdatnosti.

Organizátory akce byla zmíněná ZŠ a MŠ vylosována a jako jediné ze základních škol Moravskoslezského kraje jí bylo umožněno zúčastnit se projektu Trénink s olympionikem.

Akci připravili organizátoři projektu Sazka Olympijský víceboj atlet, basketbalista a současný trenér české reprezentanty ve skoku vysokém Michaely Hrubé Michal Pogány a ambasadorka projektu olympionička Šárka Kašpárková.

Ke spolupráci na akci v Ostravě přizvali další zkušenou sportovkyni, olympioničku, učastnici dvou letních olympiád v Londýně 2012 a v Rio de Janeiru 2016, reprezentantu České republiky ve stolním tenise Ivetu Vacenovskou.

Akci zahájil v pátek 23. března v 10.00 hodin v tělocvičně školy ředitel ZŠ a MŠ B. Dvorského Miloš Kosík. Připravena byla družstva k soutěži v netradičních pěti disciplínách. Družstva byla složená z čtrnácti žákyň a žáků třetích až devátých tříd.

Děti pod dohledem organizátorů Renaty Adamíkové a Pavla Pracného, učitelů, rozhodčích a ambasadorů a za povzbuzování publika soutěžili y disciplínách:

1. Manipulace - jemná motorika, jednou rukou a na čas udělat uzel na provazu. 2. Chůze ve dvojicích na dvojlyži. 3. Biatlon - běh, střelba na terče, kotoul vpřed na žíněnce. 4. Slalom ve dvojici uprostřed spojených kruhů. 5. Volná disciplína připravená olympioničkou Ivetou Vacenovskou - rovnovážné cvičení a stolní tenis.

Družstva se střídala po 15 minutách. Po ukončení soutěží, děti obdržely drobné ceny. Následovala beseda s pořadateli akce, ambasadoři podepisovali kartičky a fotografie a žáci se mohli společně s olympioniky vyfotit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám