Hlavní obsah

Ostravská výstava o Alfonsu Muchovi přilákala 22 tisíc návštěvníků

Novinky, Josef Zajíc

Ostravskou výstavu Alfons Mucha - 150 let si přišlo prohlédnout 22 000 návštěvníků. Expozici připravila Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, ve spolupráci s Muchovou nadací.

Foto: Josef Zajíc

Z výstavy: Alfons Mucha 150 let."

Článek

V neděli 5. června výstava v ostravském Domě umění skončila. Expozice trvala pouhých 10 týdnů, přesto ji za tu dobu vidělo téměř 22 000 návštěvníků.

Výstavu v březnu zahájil vnuk slavného malíře John Mucha a ke konci května ji navštívil Ivan Lendl, který nad výstavou převzal záštitu. Expozice v Domě umění představila 170 Muchových děl - obrazy, grafiky, pastely, kresby a fotografie, ale také užité umění.

Výstava sklidila mimořádný ohlas. V jejím průběhu se uskutečnilo 9 komentovaných prohlídek a 237 vzdělávacích programů pro školy a veřejnost.

"Nyní se unikátní soubor Muchových děl navrací ke svým majitelům. Jedinečná příležitost setkat se s tak rozsáhlou kolekcí děl Alfonse Muchy se v Moravskoslezském kraji po dlouhá letá opakovat nebude," konstatoval ředitel GVUO Jiří Jůza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám