Hlavní obsah

Ostravská odpadová společnost otevřela v sobotu brány svého areálu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den otevřených dveří uspořádala v sobotu 7. června odpadová společnost OZO Ostrava s. r. o. Brány areálu se otevřely pro širokou veřejnost od 9 do 16 hodin. Krásné a slunné počasí přispělo k velmi dobře zorganizované akci plné zábavy, ale i poučení, jak se v Ostravě nakládá s odpady.

Foto: Josef Zajíc

Den otevřených dveří OZO Ostrava s.r.o. 7.6.2014

Článek

Poměrně rozlehlý areál v Ostravě-Kunčicích na Frýdecké ulici se ihned od ranních hodin zaplnil převážně rodiči s dětmi. V bráně podniku je přivítali pracovníci OZO v zelených tričkách. Děti dostaly pitíčko a průkazku pro vyhodnocení dětských soutěží.

Atrakcí se stala exkurze OZO vláčkem. OZO vláček děti a jejich rodiče provezl části areálu. Průvodci jim vysvětlili, jak a kde se shromažďují nebezpečné materiály, sklo, elektroodpad, jak se s nimi nakládá. Návštěvníci spatřili také různé oblečení pracovníků OZO a projeli se okolo čističek odpadních a zaolejovaných vod.

Neustále byli pracovníci OZO zaměstnání při výstavě svozové autotechniky. Návštěvníkům ukázali, jak se vysypávají popelnice, mytí kontejnerů a další techniky - na tu si mohli zájemci sáhnout a sednout si za volant.

Návštěvníci se po menších skupinkách zúčastnili exkurze pro pěší. Prošli se areálem třídění odpadového materiálu. Zde se třídí pouze materiál z plastu. Po vytřídění plastového odpadu, který je možné dále zpracovávat, zůstává odpad již druhotně nepoužitelný. Ten se drtí a pak se vyváží do cementáren a vápenek jako palivo. Výhřevnost má stejnou jako uhlí.

„Pro děti jsme v doprovodném programu připravili zajímavé soutěže tematicky zaměřené, jak jinak, než na třídění odpadu. Děti se mohly bezplatně vyfotit na stupačce popelářského auta. Na pódiu viděly oblíbenou skupinu Ozíci a jejich kabaret plný písniček a poučení. Nechyběl ani klaun Hopsalín a další kulturní a taneční vystoupení dětí,” uvedla tisková mluvčí OZO Ostrava Mgr. Vladimíra Karasová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám