Hlavní obsah

Ostravská muzejní noc se chystá na sobotu 13. června

Novinky, Josef Zajíc

Ostrava po roce opět ožije nočním kulturním životem. Třicet sedm ostravských kulturních center otevře v sobotu 13. června své brány veřejnosti zdarma až do pozdních večerních hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostravská muzejní noc 2015 se chystá na sobotu 13.června

Článek

V Ostravě se muzejní noc uskuteční již posedmé. Začne v 17.00 hodin na Prokešově náměstí kulturním programem. Festival bude zahájen společným vypouštěním balonků v 18 hodin před budovou Nové radnice za účastni představitelů města a organizací, které vznik festivalu iniciovaly.

Jádro Ostravské muzejní noci 2015 tvoří kulturní stánky, které mají v Ostravě vybudováno renomé. Zakládajícími organizacemi jsou Galerie výtvarného umění v Ostravě a Ostravské muzeum. Festival již tradičně obohatí i nově zapojené subjekty, jako například výstava Magičtí Lucemburkové v Dolní oblasti Vítkovice, Lidová konzervatoř a múzická škola Ostrava, Střední odborná škola umělecká a gymnázium nebo Čajovna Rashmi.

V době konání Ostravské muzejní noci vypraví Dopravní podnik Ostrava zvláštní bezplatné linky, které zajistí přepravu cestujících mezi zúčastněnými institucemi.

V provozu bude celkem pět autobusových linek. Linky označené písmeny A, B, C a D mají společnou výchozí zastávku Výstaviště, ze které jsou plánovány odjezdy jednotlivých spojů v každou 5., 25. a 45. minutu. Na zastávce Výstaviště bude umožněn vzájemný přestup na jednotlivé linky. Přepravu zájemců o prohlídku planetária bude zajišťovat linka s označením písmene E, která bude vyjíždět ze zastávky Dílny DP Ostrava.

„Festival muzejních nocí, který zajišťuje Asociace muzeí a galerií ČR, je primárně zaměřen na činnost muzeí a galerií. Ostravské muzejní noci 2015 se však neúčastní pouze muzea a galerie, ale ve spolupráci s nimi další organizace, jejichž náplň se prolíná s muzeální činností, kulturou či vzděláváním, ať už se jedná o divadla, knihovny, umělecké školy, čajovnu či samotnou Radnici města Ostravy,” konstatovala Jana Šrubařová, organizátorka festivalu z GVUO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám