Hlavní obsah

Ostravská konference se zabývala tvorbou městské krajiny

Novinky, Josef Zajíc

Mezinárodní konference URBANSCAPES Ostrava 2019 se uskutečnila v jednom z největších revitalizovaných brownfieldů v Evropě, v Dolní oblasti Vítkovice v termínu 9. - 10. října. Zaměřila se na aktuální problematiku současných, nejen postindustriálních městských krajin.

Foto: Josef Zajíc

Festival Landscape začal 30. května - instalace č. 1 Victoria natura - Juráš Lasovský & Haenke.

Článek

Konferencí vyvrcholil Landscape festival, který v období od 30. května do 10. října představil v Ostravě řadu inspirativních výstav a třicet dočasných instalací ve veřejném prostoru Ostravy. Některé z nich budou vybraná místa ve městě oživovat i nadále.

„Instalace měly poměrně velký ohlas a rozpoutaly na mnoha úrovních diskuzi o budoucnosti a kvalitě veřejných prostranství, kterou město Ostrava bezesporu potřebuje. Je potěšující, že po dohodě s autory budou některé z nich oživovat městský veřejný prostor,” informovala náměstkyně primátora města Ostravy Kateřina Šebestová.

V Sadu Dr. Milady Horákové zůstane instalace Zapomenuté krematorium - ADEA projekt, která připomíná původní účel. Dále to bude socha NE - STABIL - Benedikt Tolar, která se nachází v parku vedle Domu umění na Jurečkově ulici, a dvě místa, která zdobí řeku Ostravici, Kolos of Ostrava - Tomáš Vrána, Václav Minařík & kolektiv a na soutoku řeky Lučiny s řekou Ostravicí i Hradní lávky je instalace, KRASOHLED - Mód Architekti.

V Areálu Městské nemocnice Ostrava bude možné i nadále obdivovat Velkou zeď Jakuba Černého a Záhon Ostravy Jana Waldhausera, který se skládá ze čtvercové sítě složené z jednotlivých kousků zeleně z celého města Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám