Hlavní obsah

Ostravská hala ožila atletickými souboji

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 4. ledna se rozjela závodní sezona halové atletiky roku 2020. Zahajovací závod pro dorostenky, juniorky, ženy, dorostence, juniory a muže uspořádal atletický oddíl SSK Vítkovice pod vedením ředitele závodu Oldřicha Zvolánka.

Foto: Josef Zajíc

Atletická hala v Ostravě. Rozcvičuje se Barbora Mitevová, TJ Jiskra Otrokovice. Ve finále 2. místo 530 cm.

Článek

Závod byl zahájen hlavním rozhodčím Františkem Fialou v 10.00 hodin. Závodníci začali během žen na 2000 m, vrhem 3kg koulí v kategorii dorostenek, výškou žen. Ve stejné době začaly skoky o tyči mužů a skok daleký dorostenců. Dle časového programu závody byly ukončeny po 15. hodině.

Atletická hala byla zcela zaplněna 436 sportovci z 50 atletických oddílů ze Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. První výkony po Vánocích si přišli ověřit atleti ze Slovenska a Polska.

Technicko-organizační delegát Vladimír Černý dohlížel na práci více než čtyřiceti rozhodčích, kteří zajistili osm běžeckých - 60 m, 150 m, 300 m, 500 m, 600 m, 1000 m, 2000 m - a pět technických disciplín - vrh koulí, skok vysoký, skok daleký a skok o tyči.

Ve skoku o tyči si velmi dobře vedla závodnice atletického klubu SSK Vítkovice Niki Joannidu, která skočila 360 cm.

„Spokojená jsem poměrně hodně, protože dneska jsem se zrovna necítila ve své kůži, takže výsledek je lepší, než jsem očekávala. Doufám, že v dalších halových závodech to půjde výš  a výše. Prozatím je můj nejlepší výkon 375 cm. Co očekávám od následující sezóny? To popravdě nevím. Uvidím, jak to půjde v tréninku, ale kdyby tam padla ta čtyřka, tak bych byla šťastná,” řekla Niki Joannidu trénující pod vedením Zuzany Uhrové.

Výborné výkony v běhu na 60 m a 150 m sprintu předvedla závodnice SSK Vítkovice Jana Slaninová (dcera špičkové čs. reprezentantky v atletice Taťany Kocembové-Netoličkové), která vyhrála běh na 60 m v čase 7,22 na 150 m - 18,13.

Ve skoku dalekém se prezentovalo dvanáct žen. Závod vyhrála Valérie Stratilová z TJ Sokol Opava. Skočila 549 cm. Nejvíce se v této disciplíně sešlo dorostenek. Bylo jich 22. Závod byl náročný a dlouhý. Vyhrála Tereza Sklenářová z SSK Vítkovice výkonem 554 cm.

„Teď jsem právě doběhla 60 metrů překážek na 4. místě v čase 9,42. Předtím jsem absolvovala skok daleký. Obsadila jsem druhé místo výkonem 530 cm. Dnešní výkony považuji za průměrné, ale určitě se budu v průběhu sezony zlepšovat. Na co se chystám? 9. ledna mě čekají závody v Otrokovicích a 11. ledna přijedeme zase sem do Ostravy,” řekla Barbora Mitevová z Otrokovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám