Hlavní obsah

Ostravská hala hostila nový atletický mítink

Novinky, Josef Zajíc

První atletický mítink Athletics Indoor OSTRAVA I uspořádal atletický klub SSK Vítkovice pod vedením Oldřicha Zvolánka a dalších členů oddílu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 17.1.2017 Athletics Indoor OSTRAVA I. Doběh rozběhu žen na 300 m. Ilustrační snímek ze závodu. Nejrychlejší byla Marcela Pírková 38:14

Článek

V úterý 17. ledna byla atletická hala zaplněna od 15.00 do 19.00 hodin 260 atletkami a atlety. Konal se mítink Athletics Indoor OSTRAVA I pro všechny přihlášené muže a ženy, kteří si chtěli jednak halu možná poprvé vyzkoušet, a další postupně plnit limity ve svých disciplínách na Mistrovství České republiky v halové atletice. Zaplněna byla  téměř všechna sedadla pro diváky, kterých je v nabídce více než  tisíc.

„Athletics Indoor OSTRAVA I je první závod, který chceme vyzkoušet do budoucna. Inspirovali jsme se ve Vídni, kde tyto závody probíhají, a vždycky byl o ně velký zájem. Budeme pořádat tři takové závody Athletics Indoor OSTRAVA II - 8. února a 23. února se uskuteční Athletics Indoor OSTRAVA III,” informoval Oldřich Zvolánek, předseda výkonné rady SSK Vítkovice.

Pořadatelé v každém závodě naplánují  různé disciplíny tak, aby si ve všech třech mítincích mohli zájemci vyzkoušet tu svou. Mnozí, především reprezentanti České republiky, se budou pokoušet o splnění limitů na Mistrovství České republiky a také k účastni na Halové mistrovství Evropy - HME 2017 v Bělehradě.

„Výjimečný závod v atletické hale chystáme na 14. února, kdy zde budeme pořádat mezinárodní mítink Czech Indoor Gala spojený s 13. ročníkem Ostravské laťky. Chtěl bych zájemce pozvat, protože účast kvalitních závodníků bude velmi dobrá. Už z toho vyplývá, že je naplánován přímý přenos v České televizi od 17 do 19 hodin.

Největšími hvězdami budou koulaři. Očekáváme, že se zúčastní Prášil, Staněk od nás, Bukowski z Polska a Stohl z Německa. Zúčastní se tyčkaři Kudlička, Balner plus zahraniční konkurence. Velmi dobře vypadají sprinty, kde bude vévodit nestárnoucí Kim Collins na 60 m. Vrcholem mítinku pro české fanoušky i pro zahraničí bude Pavel Maslák (mistr HME 2013 - Göteborg, 2015 - Praha). Bude běžet v poslední disciplíně před devatenáctou hodinou na 300 metrů,” dodal Oldřich Zvolánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám