Hlavní obsah

Ostravská Čokoládová tretra uzavřela základní kola

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 22. června se od 15 hodin na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích konalo poslední základní kolo v běžeckých závodech Čokoládové tretry. Akce se konaly na 21 místech České republiky a v Košicích na Slovensku. Celkem se závodu zúčastnilo přes 5 tisíc dětí do 11 let.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.6.2017 Čokoládová tretra Ostrava 2017 . Start do semifinále.

Článek

Právě na takových akcích pro děti, jako je seriál závodů Čokoládová tretra začíná další rozvoj atletiky. Právě v malých dětech, které budou pod vedením svých rodičů, učitelů a trenérů cvičit, je základ sportovní budoucnosti.

To se ukázalo také v Ostravě 22. června - od 15 hodin se zaplnil Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích nejprve malými dětmi, které běžely ještě pod vedením a dohledem rodičů. Ty nejmenší se snažily, jak to šlo, překonat vzdálenost 30 metrů, ti starší, již zkušenější, rodiče spíše odháněli. Celkem se závodu zúčastnilo 634 dětí.

V 15.45 hodin přišly na řadu postupové závody v běhu na 100 m, 200 m a 300 m od ročníků narození 2011 - 2006. V těchto rozbězích již šlo do tuhého. Postupovalo se do semifinálového závodu, který se bude konat 27. června také na Městském stadionu. Postoupí jen ti nejlepší ze všech dvaceti závodů Čokoládové tretry. Závody byly zahájeny 11. dubna v Brně.

Ambasadorkou závodu v Brně i v Ostravě byla všestranná sportovkyně, atletka, která začínala kariéru ve skoku vysokém, pak přešla na trojskok, kde v roce 1996 na olympiádě v Atlantě získala bronzovou medaili. Ano, onou špičkovou atletkou je Šárka Kašpárková. 

Po celou dobu s úsměvem rozdávala podpisy a předávala nejlepším v kategorii a postupujícím do semifinále v jednotlivých disciplínách velmi pěkný dort s vyobrazenou čokoládovou tretrou.

Semifinále Čokoládové tretry se bude konat 27. června na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích. Závody budou zahájeny ve 14.00 rozběhy na 100 m. Následovat budou běhy na 200 m a 300 m.

Do finále, které je součástí hlavního programu IIAF World Challenge Zlatá tretra Ostrava a uskuteční se 28. června, postupuje 8 nejlepších semifinálových časů v kategorii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám