Hlavní obsah

Ostravská akce Lidé lidem představila nabídku sociálních služeb

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 26. června uspořádal odbor sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit Magistrátu města Ostravy akci nazvanou Lidé lidem. Šlo o přehled sociálních služeb a aktivit s problematikou souvisejících.

Foto: Josef Zajíc

Lidé lidem v Ostravě 26.6.2014: Pomáháme srdcem.

Článek

Od 9 hodin se prezentovaly organizace, které zajišťují sociální služby a také organizace s tím související. V dopoledních hodinách se mohly především děti seznámit s prací Městské police Ostrava, zdravotní služby a dalšími aktivitami.

Program otevřel náměstek ostravského primátora Ing. Martin Štěpánek, Ph.D. „Akce Lidé lidem se v letošním roce koná již posedmé. První ročník se uskutečnil na Jiráskově náměstí (Kuří rynek) v roce 2008 a hlavní myšlenkou, která přetrvává, je představit ostravské veřejnosti netradiční formou síť sociálních služeb a souvisejících aktivit poskytovaných občanům města,” řekl Martin Štěpánek

„Město si klade za cíl nabízet občanům sociální služby a s nimi související aktivity tak, aby pomohly naplnit jejich potřeby a přispívaly ke zlepšení kvality jejich života,” dodal.

Doprovodný kulturní program moderoval Roman Pastorek. Na pódiu se představila pestrá škála vystoupení v podání klientů sociálních služeb. Diváci zhlédli taneční, hudební a divadelní představení, byly připraveny soutěže pro děti, diváky pobavili klauni. Účastníci akce zhlédli ukázky práce s canisterapeutickými a záchranářskými psy, ukázky hipologie (práce s koňmi) a další aktivity.

Mimo jiných se představila i skupina zaměstnanců Magistrátu města Ostravy - její členové absolvovali kurz znakového jazyka a pro přítomné návštěvníky si připravili píseň ve znakovém jazyce s názvem Kozel od Jaromíra Nohavici.

Lidé si mohli v průběhu dopoledne a odpoledne až do 16.30 hodin změřit krevní tlak, zkontrolovat procento cukru v krvi a naučit se dávat umělé dýchání či masáž srdce na připravené figuríně. Ověřili si, jak se žije člověku, který je nevidomý, či neslyšící a u stánku městské policie si mj. vyzkoušeli brýle, které navozují opilecké vidění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám