Hlavní obsah

Ostravou projížděla "okřídlená tramvaj" s Tyrkysovou sbírkou

Novinky, Josef Zajíc
Aktualizováno

V pondělí 28. listopadu v 6.55 hodin vyjela za přítomnosti primátora města Ostravy Tomáše Macury a generálního ředitele Dopravního podniku Ostrava, a. s. Daniela Moryse tramvaj Stadler nOVA se speciálním posláním. Dobrovolníci v tramvaji nabízeli lidem informace o akci Advent plný křídlení.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.11.2018 Okřídlená tramvaj jezdila Ostravou

Článek

Tímto se vůbec poprvé za třináct ročníků akce Advent plný křídlení Dopravní podnik Ostrava přidal k charitativní akci na podporu neziskovek.

V "okřídlené" tramvaji jezdili dopoledne i odpoledne dobrovolníci, kteří lidem přistupujícím do tramvaje vysvětlovali akci Advent plný křídlení a také vybírali dobrovolné příspěvky v ceně 20 korun, za které obdrželi ti, kteří přispěli, tyrkysově modrou stužku jako symbol pomoci druhým. Zájemci si také mohli ozdobit svým jménem stromeček dárců, který byl instalován v tramvaji.

„Stejně jako naše vozidla proudí celou Ostravou, chceme se i my přiblížit pomoci co nejvíce lidem. Proto jsme spojili síly s Nadačním fondem Křídlení a společně pořádáme veřejnou sbírku na podporu místních neziskovek, které se starají o lidi potřebné,” řekl v průběhu dopolední jízdy tramvají generální ředitel DPO Daniel Morys.

Tyrkysově modrá tramvaj Stadler nOVA projela všemi páteřními trasami města Ostravy. Z hlavního nádraží Ostrava přes střed centrálního obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, Mariánské Hory a Hulváky, Ostravou - Porubou až na konečnou zastávku Vřesínská. Odpoledne tramvaj také projela Vítkovicemi, Výškovicemi, největším městským obvodem Ostrava - Jih a zpět středem města až na hlavní nádraží. 

Slavnostní vyhlášení vybrané částky Tyrkysové sbírky DPO se uskuteční 29. listopadu v rámci akce Advent plný křídlení v multifunkční aule GONG spolu s Nadačním fondem Křídlení. 

Již XIII. ročníku tradičního festivalu dobročinnosti, dopoledních workshopů, odpoledního setkání příznivců a slavnostního večera, učeného na podporu a propagaci místních neziskových organizací, se účastní okolo 2000 návštěvníků a aktivně se zapojují desítky neziskových organizací s cílovou skupinou 87 000 klientů.

Projekt původně vznikl v roce 2006 v souvislosti s činností a aktivitou soukromé prodejny a galerie BELSTYL. Následně dva ročníky proběhly v Domě umění Galerie výtvarných umění v Ostravě. V roce 2011 v hale Bonver Arény (dříve Tatran hala). Od roku 2012 se koná v multifunkční aule GONG v Dolních Vítkovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám