Hlavní obsah

Ostravice získala prestižní ocenění kvality. Dohnala tak Čeladnou i Františkovy Lázně

Novinky, Metoděj Novák

Sportovně rekreační - golfový a lyžařský areál v Ostravici v moravskoslezských Beskydech získal další prestižní ocenění. Německá asociace golfových hřišť udělila Ostravici nejvyšší možný, pětihvězdičkový certifikát.

Foto: Metoděj Novák
Článek

V České republice mají tento certifikát pouze dva areály a to Čeladná a Františkovy Lázně. Sportovně-rekreační areál v Beskydech pod Lysou horou je mladý areál. Poprvé otevřel své brány veřejnosti v létě 2007, tehdy ještě jako 9jamkové hřiště, ovšem s velkými ambicemi.

Správně načasovaná progrese investic v celkové výši přes 450 miliónů korun i profesionální management dokázal splnit náročné cíle a pod Lysou horou vybudovat resort s možností celoročního využití, který dokonale propojuje komplexní nabídku moderních sportovních služeb.

To vše dnes představuje golfové mistrovské 18jamkové hřiště typu parkland s PARem 72, dále běžecké lyžování na 5 km upravovaných, osvětlených tratích s možností umělého zasněžování, nordic walking, pěší i cykloturistika či jezdectví a jejich zázemí, tedy ubytování - HOTEL GREEN IN, gastro, wellness, kongresový a další doprovodný program.

„Proces získání certifikace byl opravdu náročný. Návštěva německých inspektorů trvala několik dnů. Jen návrh na „drobná vylepšení“ měl 27 stran textu. Vše jsme splnili a pětihvězdičkový certifikát Německé asociace golfových hřišť získali, což nám ještě více otevírá dveře v evropském prostoru,“ vysvětlil manažer Daniel Kollár. 

Hlavní sezóna na Ostravici je v plném proudu. S ohledem na příznivé počasí je návštěvnost areálu velká. „Vše teď samozřejmě směřujeme k našemu hlavnímu -  golfovému programu. Vyhledávané hrací termíny bývají plně obsazeny. Probíhá série turnajů, kombinovaných i s jinými outdoorovými sporty pokračuje dětská golfová škola. Na přelomu června a července, pořádáme ostře sledovaný 4. turnaj série Czech PGA Tour na kterém bude bojovat osmdesátka hráčů -  domácí golfová špička i zajímaví hráči ze zahraničí. Silně pulsuje i náš projekt 55 jamek - 55 holes. Ten realizují naše sousední beskydské resorty, tedy Ostravice a v Čeladná se zaměřením na turisty z celého světa,“ uvedl Daniel Kollár.                 

Další letošní horkou novinkou, která v nabitých hracích termínech určitě zpříjemní golfistům život je tzv. Moravský golfový pas. Ten vzájemně propojuje všechna hřiště v našem regionu tedy Ostravici, Čeladnou, Šilheřovice, Kravaře a Ropici. Golfový pas nabízí hned několik balíčků golfových her.

„Hráč si zvolí počet golfových her, které chcete odehrát, kontaktujte nás pomocí kontaktního formuláře a za poplatek hraje golf na všech 5 hřištích až neomezeně. Podmínkou nákupu je členství v některém z řádných klubů v ČGF,“ dodal Daniel Kollár.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám