Hlavní obsah

Ostravanky vydřely remízu s házenkářkami pražské Slavie

Novinky, Josef Zajíc

V dalším domácím utkání v házené žen v sobotu 27. dubna doslova vydřely hráčky DHC Sokola Poruba remízu s kompaktně a tvrdě hrajícím družstvem DHC Slavia Praha. Téměř po celou dobu utkání byly hráčky Slavie Praha lepší a i tříbrankový náskok Ostravanek stáhly na konečný stav 32:32.

Foto: Josef Zajíc

Stříli Lucie Uhráková (33), Sokol Poruba.

Článek

Svou formu prokázaly házenkářky DHC Slavia Praha již remízou na půdě Mostu (29:29), což se žádnému jinému celku ze Slovenska nebo z Čech nepodařilo. Bylo tedy jasné, že půjde o náročné a těžké utkání pro hráčky, zajímavé a atraktivní pro diváky.

Obě družstva se do sebe pustila tvrdě a nekompromisně. Kateřina Keclíková ze Slavie dala již ve 40. vteřině první branku. Ostravanky kontrovaly a v páté minutě byl první nerozhodný stav 3:3. V desáté minutě hry se slavistky ujaly vedení 5:3 a nervozita sokolek byla na světě.

V první polovině šlo doslova o přetahovanou. Ještě ve 29 minutě byl stav 12:12, přesto šly do kabin ostravské hráčky s vedením 13:12.

Ihned po přestávce se hráčky DHC Slavia Praha pustily do zdrcujících útoků a branky střílely ze všech pozic. Na střely Jany Knedlíkové téměř z rohu byla brankářka Poruby Michaela Dolanská krátká.

Ostravské hráčky často ztrácely míč ve svém útočném pásmu, po kterém následoval rychlý únik soupeřky a trest v podobě branky. V té situaci se vedení 16:14 ujaly opět hráčky Slavie Praha.

Hráčky DHC Sokola Poruba se snažily. V průběhu 44. a 45. minuty, kdy v brance byla Lenka Roháčková, vstřelily tři branky a vedly 25:22. Bohužel se neuklidnily, nehrály dostatečně důsledně a střílely buď mimo branku, nebo do tyčí. V padesáté minutě byl stav 27:26 ve prospěch Sokola. V brance Poruby Roháčková bravurně chytila střelu, která se odrazila k nechráněné soupeřce, ta střílela podruhé. I tuto střelu Roháčková kryla.

Slavia Praha nasadila k velmi tvrdému a razantnímu útoku. Jen ukončení utkání v 60. minutě hry zachránilo hráčky Sokola Poruba od prohry. Konečný stav 32:32 a zisk jen jednoho bodu zkomplikoval boj družstva DHC Sokola Poruba o druhé místo v Mistrovství České republiky.

Nejlepší hráčkou hostů byla Jana Knedlíková, která vstřelila 10 branek. Z domácích byla úspěšná Pavla Poznarová a Michaela Hrbková. Obě daly po pěti brankách.

Po utkání nastala slavnostnější chvíle. Hráčkám a realizačnímu týmu DHC Sokola Poruba byly předány bronzové medaile za třetí místo v interlize. O stříbrnou příčku Mistrovství ČR se budou muset ještě hodně poprat. Čekají je tři utkání. Atraktivní bude střetnutí v domácím prostředí s Mostem, které se odehraje 15. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám