Hlavní obsah

Ostraváci dojeli při Opel Handy Cyklo Maratonu na pátém místě

Novinky, Josef Zajíc

Skvělého výsledku dosáhlo ostravské družstvo po ujetí 2222 kilometrů napříč Českou a Slovenskou republikou v Opel Handy Cyklo Maratonu. Závod se konal od 30. července do 3. srpna.

Foto: Petr Teslík

Opel Handy Cyklo Maraton 2014: Jsme v Praze. V cíli!

Článek

Ostravské družstvo OSTRAVA - Evropské město sportu 2014 si již na jednom z kontrolních bodů 1. srpna v Ostravě u Fakultní nemocnice v Porubě udržovalo velmi dobré umístění na sedmém místě. V té době družstvu chybělo ujet ještě 750 km.

To vše se podařilo. „Bloudili jsme, zdolávali neschůdné terény, nezranili jsme se, jsme zdraví, postihl nás jen jeden defekt, jsme unavení, ale nikdy jsme nepřišli o dobrou náladu a do cíle jsme dorazili v pořádku,” okomentovala závod Andrea Vojkovská, kapitánka družstva, a dodala: „Smyli jsme špínu z cest, trochu se vyspali a odjeli zpět domů.”

Po čtyřech dnech a čtyřech nocích absolvovalo 25 družstev 2222 km. Nejrychleji absolvovalo cyklomaratón šestičlenné družstvo Desafío, které trať ujelo za 74 hodin a 23 minut. Téměř v těsném závěsu dojelo družstvo Opel Cosmo za 75 hodin a 57 minut. Třetí příčku obsadil tým AZ Pokorný.

Ostravské družstvo ve složení Martin Štěpánek, Tomáš Kořistka, Radim Kořínek, Radek Svěntý, Alexandr Satinský, Petr Teslík, tandem ve složení Tomáš Kráčalík a Filip Knotek, support Martin Kráčálík a kapitánka družstva, řidička doprovodného vozidla Andrea Vojkovská, obsadilo skvělé páté místo.

„Ano byli jsme jen pátí, ale to napříště ještě zlepšíme,” byl názor všech, kteří závod absolvovali. Tým navíc pomohl handicapované studentce Ostravské univerzity Jitce Petřkovské, která se v září zúčastní motivačního víkendu s dalšími handicapovanými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám