Hlavní obsah

Ostrava žije mezinárodním basketbalovým turnajem, účastní se ho 128 týmů

Novinky, Josef Zajíc

Od čtvrtka 2. dubna do neděle 5. dubna pořádá Sportovní basketbalová škola v Ostravě-Hrabůvce obří turnaj Easter Tournament Ostrava 2015. Sešlo se 128 týmů z Evropy se 1792 účastníky.

Foto: Josef Zajíc

Velikonoční turnaj v Ostravě : 3.4.2015 Tělocvična ZŠ MUDr.E.Lukášové v Hrabůvce. KAC Košice: Snakes Ostrava

Článek

Turnaj připravil tým klubu Sportovní basketbalové školy Ostrava (SBŠ) pod vedením předsedy Kamila Havrlanta. Klub byl založen v září 1999. Zabývá se výchovou a tréninkem mladých talentovaných děvčat.

„Před dvaceti lety jsem tento turnaj uspořádal pro věkovou skupinu, kterou jsem právě trénoval. Turnaj, právě o Velikonocích, se zalíbil. Začalo se to nabalovat, přidávat další a další věkové kategorie až do dnešního rozměru, kdy je zde 128 týmů ve čtrnácti věkových kategoriích pro děvčata a chlapce,” informoval Kamil Havrlant.

V turnaji hrají týmy z České republiky, Slovenska, Slovinska, Polska, Běloruska, Maďarska, Itálie, Norska, Srbska, Německa, Rakouska a Litvy. Hraje je se ve 12 tělocvičnách městského obvodu Ostrava-Jih s tím, že je plně využitá hala Dubina, ve které se hraje na třech palubovkách. Denně se odehraje v průměru až 180 utkání, které rozhoduje 42 kvalifikovaných rozhodčích.

„V hotelích a ubytovnách a dvou školách máme ubytováno 1700 lidí, zajistili jsme školní jídelnu. Vaří třikrát denně. Máme i doprovodný program. Nabízíme návštěvu Dolní oblasti Vítkovice, areálů na Černé louce či zoologické zahrady. Škoda, že na rozdíl od loňského roku, kdy město žilo projektem Ostrava - Evropské město sportu 2014, se nám nepodařilo vyjednat dopravu MHD pro označené účastníky turnaje zdarma. Ale to jsou maličkosti. Jinak jsme spokojeni. Vše funguje,” doplnil Kamil Havrlant.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám