Hlavní obsah

Ostrava vyhlásila VIII. ročník ankety Dobrovolník roku

Novinky, Josef Zajíc

Návrhy do VIII. ročníku ankety Dobrovolník roku na ocenění mimořádně aktivních dobrovolníků zasílaly přímo dobrovolnická centra a organizace. V anketě nominovali sedm nejaktivnějších občanů, kteří se zabývají dobrovolnickou činností a výjimečným způsobem přispívají ke zlepšení života v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 5.12.2018 Konalo se vyhlášení Dobrovolníka roku. Náměstek primátora Zbyněk Pražák.

Článek

Vyhlášení nejaktivnějších Dobrovolníků roku se konalo na Magistrátu města Ostravy ve středu od 14 hodin.

„Velmi si vážíme všech lidí, kteří pomáhají jiným lidem bez nároku na mzdu, tedy zdarma. Těch je mezi námi několik tisíc. Je dobré, že především dobrovolnické organizace v Ostravě nám v anketě odhalily ty nejaktivnější, abychom je mohli zde ocenit, poděkovat jim, jejich partnerům a rodinám. Chtěl bych poděkovat všem, kteří tady dnes dostanou ocenění, ale také všem dalším, prozatím těm bezejmenným, kteří s dobrovolnickou prací začínají a mají chuť pomáhat jiným. Každá minuta, hodina, den, kterou dobrovolník pomáhá jiným, je důležitá. Těm, kterým je pomáháno, zjasňuje tvář, rozzařuje oči a otevírá srdce ostatním,” řekl na adresu oceněných Zbyněk Pražák, náměstek primátora města Ostravy, který má v řízení sociální práci.

Spolu s náměstkyní primátora města Ostravy pro školství a sport Andreou Hoffmannovou předávali ocenění. Slavnostní akt moderovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy. O kulturní hudební zážitek se postaraly studentky třetího ročníku Janáčkovy konzervatoře Ostrava Karolína Kowuloková - kytara a Veronika Stodolová - flétna.

Laureáti ankety Dobrovolník roku:

Lenka Černínová - Slezská Diakonie. Jako dobrovolnice odpracovala za necelé dva roky 427 hodin. Je skromná, milá, studentka střední zdravotnické školy. Je energická, empatická a hlavně pozitivní bytost, která radost předává svému okolí.

Tomáš Grygier - Charita Ostrava. Jako dobrovolník přednáší v Charitě Ostrava seniorům o počítačové technice. Trpělivě je učí jak vstoupit do tajů internetu. Tuto činnost již dělá dobrovolně šest let.

Jarmila Jusková - HOST - Home-Start Česká republika, z. ú. Pomáhá se starat v rodině o čytři děti. Jedná se o podporu, motivaci rodičů a rozvíjení intelektu a schopností dětí. Za téměř dva roky odpracovala 250 dobrovolnických hodin.

Marie Matějková - Dobrovolnické centrum ADRA Ostrava. Pravidelně navštěvuje osamělé seniory v Domově Sluníčko. Zapojila se do projektu Senioři a děti, kdy společně vycházejí na procházky. Za šest let odpracovala jako dobrovolník 547 hodin. 

Barbora Seidlerová - Centrum pro rodinu a sociální péči, z. s. V dobrovolnictví odpracovala za šest let 599 hodin. Pomáhá klientům s handicapem v momentě, kdy se chtějí osamostatnit. Rozhovory, doprovod na akcích, poradenství.

Alexandra Schwarzová - Nadační fond Pavla Novotného. Dlouhodobě navštěvuje onkologické pacienty, má s nimi rozhovory, dává jim podporu, pomáhá uvolnit se z depresí provázející tuto nemoc.

Veronika Šutová - S.T.O.P., z. s. Pomáhá doučovat děti v sociálně nevýhodných prostředích. Učí se spolu do školy a podnikají volnočasové aktivity. Odpracovala 100 doučovacích hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám