Hlavní obsah

Ostrava vyhlásila 23. ročník soutěže Ostravský dům roku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Ostrava již od roku 1994 každoročně vybírá a oceňuje stavby, které byly dokončeny nebo rekonstruovány na území města v hodnoceném období. Soutěží v ní investoři novostaveb nebo rekonstrukcí budov.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.4.2017 Byla vyhlášena soutěž o Ostravský dům roku. 2012 - Multifunkční aula Gong - DOV. Také Dům dvacetiletí.

Článek

V tomto ročníku se jedná o stavby, které byly dokončeny od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2016. Zájemci o účast v soutěži mohou své stavby přihlásit do soutěže do pátku 28. dubna 2017 do 11 hodin.

„S udělením titulu je spojeno finanční ohodnocení ve výši 300 000 Kč a udělení bronzové plakety. V pořadí druhé vyhodnocené dílo obdrží odměnu ve výši 150 000 Kč. Kromě titulu "Dům roku" a odměny za umístění na 2. místě má Rada města Ostravy právo na doporučení soutěžní komise udělit dalším budovám čestná uznání bez určení pořadí. Čestná uznání nejsou spojena s finančním ohodnocením. O svém favoritovi bude v letošním ročníku znovu rozhodovat také veřejnost. Webová anketa bude spuštěna v průběhu měsíce května,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

První titul Ostravský dům roku byl udělen Čs. obchodní bance na Hollarově ulici v roce 1994. V roce 2011 tento titul získala Alternativní scéna Divadla loutek Ostrava, 2012 - Multifunkční aula Gong Dolní Vítkovice, 2013 - Budova Concept House v Ostravě - Porubě,  2014 - Svět techniky Science and technology centrum v Dolních oblasti Vítkovice, 2015 - Nové koupelny - Hudební klub v Moravské Ostravě - Heligonka.

Druhou vyhodnocenou stavbou za rok 2015 se stala Rekonstrukce městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích a čestná uznání rada udělila stavbám Vysoká pec č. 1 - nástavba v Ostravě-Vítkovicích a Nová správní budova Národního památkového ústavu.

U příležitosti dvacetiletého jubilea soutěže veřejnost vybrala Dům dvacetiletí, kterým se stala Multifunkční aula Gong v Dolních Vítkovicích.

„Výsledky hlasování budou zveřejněny v novinách Ostravská radnice a na webu a sociálních sítích,” dodala Andrea Vojkovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám