Hlavní obsah

Ostrava se připojí do kampaně Hodina Země

Novinky, Josef Zajíc

Statutární město Ostrava se v letošním roce počtvrté v historii zapojí do kampaně Hodina Země. V sobotu 19. března v době od 20.30 do 21.30 hodin zhasne osvětlení ostravské dominanty, věže Radnice města Ostravy na Prokešově náměstí, která je svými 85 metry nejvyšší radniční věží v České republice.

Foto: Josef Zajíc

Hodina Země. 19.3.2016.

Článek

Radní města Ostravy rovněž vyzvali další organizace, aby se do kampaně Hodina Země zapojily.

Hodina Země je od roku 2007 celosvětovým happeningem na podporu životního prostředí. Kampaň se zaměřuje především na podporu řešení problémů souvisejících s produkcí skleníkových plynů, které jsou považovány za hlavní příčinu klimatické změny.

Nejedná se pouze o apel na velké znečišťovatele a stát, aby se v této oblasti angažovali, ale také o apel na všechny, aby se do tohoto úsilí, byť malým dílem, zapojili.

Jednotlivci se do kampaně mohou zapojit podobně jako velké organizace. Stačí zhasnout světlo doma. Mezi světově známými stavebními památkami, které podpořily kampaň zhasnutím, byly například pyramidy v Gíze, socha Krista Spasitele v Brazílii nebo pařížská Eiffelova věž.

„Ostrava klade velký důraz na oblast životního prostředí. V minulosti přistoupilo k Paktu starostů a primátorů, je zapojeno do přípravy konceptu chytrého města (Smart City) a chytrého regionu (Smart Region) pro zlepšení kvality života a životního prostředí  v Ostravě a v Moravskoslezském kraji,” uvedla Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

„V letošním roce město zahájí výměnu oken v budově radnice, rozhodlo o zavedení systému environmentálního managementu magistrátu, realizuje projekty na snížení energetické náročnosti budov městských organizací (EKOTERMO), každoročně podporuje pořádání akce Den Země, realizuje výstavbu nových cyklostezek, realizovalo rozsáhlé výsadby zeleně, je zřizovatelem Zoologické zahrady Ostrava, která je zapojena do záchovných programů na ochranu zvířat,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám