Hlavní obsah

Ostrava se představila v Paříži jako turistická destinace

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Paříži se ve čtvrtek 4. prosince konal specializovaný workshop, mezi jehož účastníky byli také zástupci města Ostravy. Akce se konala v budově českého velvyslanectví v Paříži, kde byla Česká republika představena francouzským partnerům jako vhodná destinace pro kongresovou a incentivní turistiku.

Foto: Josef Zajíc

Zájem o město Ostravu. Magistrát města Ostravy ve vánočním hávu. Ilustrační snímek.

Článek

Programu, který organizuje zahraniční zastoupení CzechTourism ve spolupráci s Prague Convention Bureau a výše zmíněným velvyslanectvím, se zúčastnilo padesát kvalifikovaných nákupčích z řad francouzských firem a cestovních agentur. Za českou stranu se kromě Ostravy a Prahy prezentovaly například hotelové řetězce, letecké společnosti a organizátoři různých akcí.

„Díky snadné letecké dostupnosti se Francie stala pro Ostravu a Moravskoslezský kraj významným trhem, který představuje velký potenciál i pro kongresovou turistiku. Cílem naší účasti bylo navázání osobních kontaktů, které následně mohou do Ostravy přinést významné akce pro kongresové kapacity, ale také skupiny turistů z Francie,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

„Největší zájem tradičně vzbudila Dolní oblast Vítkovice s multifunkční aulou Gong a nabídka zážitkových programů a atraktivit v regionu. Zástupci magistrátu odpovídali také na otázky týkající se hotelových služeb v regionu, dopravního spojení, podrobnosti ohledně industriálních památek a často poptávaného golfového vyžití,” dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám