Hlavní obsah

Ostrava nabízí kapacity ve školkách a střediscích volného času. Děkuje za roušky od dobrovolníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volné kapacity v mateřských školách a střediscích volného času pro děti ve věku od tří do deseti let nabízí město Ostrava. Nabídka je nejen pro zaměstnance bezpečnostních sborů, městské policie, poskytovatelů zdravotních služeb a ozbrojených sil, ale také řidičům MHD a dalších lidem v první linii.

Foto: Josef Zajíc

Česko šije roušky !!! Zase bude lépe !!!

Článek

Cílem je umožnit těmto lidem vykonávat práci, která souvisí s prevencí šíření nového koronaviru a léčbou osob, které onemocněly chorobou COVID-19.

„Nabízíme volná místa v mateřských školách po celém městě, aby rodiče s dětmi nemuseli cestovat daleko. Větší dětí ve střediscích volného času a Domě dětí a mládeže v Ostravě-Porubě odborníci zabaví, ale proberou s nimi také školní látku.  Možnost umístit dítě do městem nabízených kapacit jsme rozšířili i na základě telefonátů rodičů, kteří o místa projevili zájem. Byli jsme připraveni otevírací dobu v zařízeních prodloužit, ale rodiče o ni neprojevili zájem. Nabídka tady ale stále je. Jsme připraveni reagovat na případnou změnu v jejich potřebách,” uvedla resortní náměstkyně pro školství a sport Andrea Hoffmanová.

Dětské skupiny mají maximálně 15 dětí, většinou se ale jedná o menší skupiny. V provozu jsou od pondělí do pátku od 7 do 17 hodin.

Kapacita středisek volného času a Domu dětí a mládeže v Ostravě-Porubě je 375 míst pro děti ve věku od šesti do deseti let. Další desítky míst nabízejí otevřené mateřské školky. Jejich přehled je uveden na webu města v aktualitách: https://bit.ly/2Ukquj9.

Všechny prostory město vybavilo dezinfekcí a ochrannými rouškami, aby děti pobývaly v opravdu bezpečném prostředí.

Dobrovolníci v Ostravě šijí a darují roušky

Roušky pro učitele a pracovníky v zařízeních ušili dobrovolníci ve Fajne dílně. Další dodali pro děti. Jako jedni z prvních začali šít roušky v Národním divadle moravskoslezském, které je aktuálně zavřeno. Pro potřebné šijí roušky také Vestibul interiér, ostravský Cooltour, Centrum Pant, Středisko volného času v Ostravě-Zábřehu, ostravské obvody a další.

Roušky šijí také v městských obvodech - učitelky, vychovatelky, družinářky, uklízečky, kuchařky. Tyto roušky distribují obvody svým obyvatelům zdarma. Výdejní místy jsou většinou budovy obvodních radnic.

Na úřad se mohou obrátit ti, kteří roušku dosud nemají. Dostatek kusů pro své obyvatele hlásí například obvody Radvanice a Bartovice, Polanka nad Odrou, Hrabová, Slezská Ostrava, Nová Ves, Krásné Pole, Mariánské Hory a Hulváky a další.

„Chceme poděkovat všem jednotlivcům i skupinám lidí, kteří šijí roušky nebo organizují jejich distribuci. Už několik tisíc kusů jsme předali Městské nemocnici Ostrava, strážníkům, řidičům DPO, pracovníkům magistrátu a na řadě dalších míst. Těší mě, že Ostravané pomáhají, jsou solidární s ostatními a jejich snaha a píle nepolevuje,” uvedl primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám