Hlavní obsah

Ostrava je pod sněhem, jeho přívaly trápí nejen silničáře

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě již od úterního večera sněží, sněžilo celou noc a prozatím ustalo ve středu okolo dvanácté hodiny. Na jedné straně sněhová pokrývka působí pěkně, takže i Černá louka je bílá. Na druhé straně náročnou práci mají silničáři a ti, kteří pečují o kolejiště místní hromadné dopravy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 1.2.2017 Ostrava je pod sněhem. Sypač na rondelu v Ostravě - Hrabůvce.

Článek

Starost měli i silničáři Ostravských komunikací, které celý leden trápil nejen mráz, ale náhlé přívaly sněhu.

„Poprvé v letošním zimním období jsme museli povolat posily. Napadlo až dvacet centimetrů sněhu. K sedmnácti sypačům Ostravských komunikací a. s. tak byly letos poprvé povolány také posily. S pluhováním navíc pomáhá dvanáct traktorů a šest nákladních vozidel,” informoval Jiří Maléř, tiskový mluvčí Ostravských komunikací.

Podle jeho slov krátce před pátou hodinou odpolední 31. ledna vyrazily do terénu sypače a po vystřídání směn dál chemicky ošetřují a pluhují silnice na území města. Bylo spotřebováno 200 tun soli, z toho 60 000 litrů solanky.

Odklízení sněhu stále pokračuje na celém území města. V současné době teplota stoupla a solanka působí. Je předpoklad, že Ostravané budou jezdit po mokrých silnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám