Hlavní obsah

Ostrava hostí finále World Inline Cup 2014

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pošesté bude Ostrava ve dnech 20. a 21. června hostitelem největšího světového svátku in line bruslení - tentokrát finálového závodu série World Inline Cup 2014. Dvoudenní program LifeInLine Tour 2014 se bude konat na okruhu na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě.

Foto: Josef Zajíc

LifeInLine Tour 2014 - World Inline Cup 2014.Ostrava - Poruba, Hlavní třída. Ilustrační snímek- Start mužů.

Článek

O bohatém programu LifeInLine Tour 2014, který začne v pátek 20. června Večerní jízdou po trase World Inline Cupu 2014 na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě, informoval ve středu na tiskové konferenci Petr Šťastný, prezident World Inline Cup, a Martin Plecitý, jeden z organizátorů závodů. Tiskové konference se zúčastnil Ing. Martin Štěpánek, Ph.D., náměstek primátora města Ostravy, který má nad závodem záštitu. Večerní jízda začne ve 20 hodin a jezdit se bude do 22 hodin.

Sobotní program bude zahájen již v 10 hodin závody odstrkovadel pro nejmenší. Následovat bude HOBBY jízda na 1 km, 3 km, OPEN na 1 km, OPEN na 3 km. V 11 hodin odstartuje HOBBY desítka určená jen pro závodníky neregistrované.

Odpolední program bude zahájen ve 14 hodin startem finále světového poháru World Inline Cup 2014 na 33,5 km. Nejprve odstartují světové ženy a po nich za necelé 4 minuty budou za nimi startovat muži. Divácí tak uvidí atraktivní závod na 11 kol.

„Do Ostravy již počtvrté přijede několikanásobný mistr světa a vítěz Světového poháru Yann Guyader z Francie, který zvítězil v letech 2010 a 2013. Proti Guyaderovi a dalším světovým esům se postaví kompletní Czech National Team ve složení Michal Prokop, Ondřej Suchý, Matěj Pravda, Matěj Krubka, Šimon Pravda, Petr Hargaš, Filip Adlt a Martin Kuchař,” sdělil na tiskové konferenci Martin Plecitý.

„V závodě žen se diváci mohou těšit zejména na souboj obhájkyně prvenství v Ostravě Kateřiny Novotné, olympioničky startující v barvách Českého národního teamu, s Nikole Begg z Nového Zélandu a její italskou kolegyní ze stejného týmu X-TECH MPC International Francescou Lollobridgidou, která je zatím vedoucí závodnicí seriálu World Inline Cup 2014,” dodal Plecitý.

Posledním závodem sobotního odpoledne bude OPEN Desítka, tedy závod pro všechny příchozí bez ohledu, zda jsou registrováni, či nikoliv.

Trať je dlouhá 3,1 km a podle organizátorů závodu jedou závodníci rychlostí až 42 km v hodině. V případě jízdy z kopce mohou dosahovat až rychlosti 70 km v hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám