Hlavní obsah

Osmý ročník Brněnské muzejní noci se blíží

Novinky, Hana Nehybová

Oblíbená Brněnská muzejní noc se letos bude konat v sobotu 19. května, kdy se od 18 hodin až do půlnoci otevřou zájemcům vybrané výstavy a expozice nejen v Brně, ale také například v Rajhradě, Předklášteří, k vidění bude i známý památník Mohyla Míru.

Foto: archiv Moravské galerie v Brně

Muzejní noc v Technickém muzeu Brno

Článek

Brněnská muzejní noc se v letošním roce koná již po osmé a tak jako v předchozích ročnících, i letos budou mít zájemci možnost po setmění si prohlédnout vybrané expozice.

Program pro své návštěvníky připravilo patnáct brněnských institucí. K vidění budou nejen atraktivní výstavy, ale v rámci doprovodného programu budou pro návštěvníky připraveny výtvarné dílny, odborné přednášky, koncerty, divadelní představení, různé ochutnávky i ukázky řemesel. 

Největším lákadlem jistě bude prohlídka nově zrekonstruované brněnské Hvězdárny a planetária  či prohlídka brněnského podzemí.  

Největším lákadlem jistě bude prohlídka nově zrekonstruované brněnské Hvězdárny a planetária  či prohlídka brněnského podzemí.  

Brněnská muzejní noc se koná v sobotu 19. května v době od 18 hodin do půlnoci. Uskutečňuje se za finanční podpory statutárního města Brna a významným způsobem se na ní podílí Dopravní podnik města Brna, který zajišťuje bezplatnou dopravu návštěvníků do výstavních budov mimo centrum města.

Oproti předchozím ročníkům vybírají letos některá z muzeí symbolické vstupné, jeho výši, způsob placení a další podrobnosti zejména o programu letošního ročníku Brněnské muzejní noci naleznete zde

Podobnou akcí bude 1. června Noc kostelů, jejíž program najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám