Hlavní obsah

Osmý koncert festivalu Za poklady Broumovska míří do Vižňova

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samé osmičky budou doprovázet následující koncert festivalu Za poklady Broumovska. Již poosmé se sejde festivalové publikum, aby si vychutnalo další z hudebních zážitků, a to v sobotu 18. 8. od 18 hodin v kostele sv. Anny ve Vižňově.

Foto: Kateřina Ostradecká

Kostel sv. Anny ve Vižňově hostí osmý koncert festivalu Za poklady Broumovska.

Článek

Na koncertu, který bude nahrávat Český Rozhlas Vltava, vystoupí ensemble Castelkorn ve složení Josef Žák - housle, Anastasia Baraviera - violoncello, Felipe Guerra - cembalo/varhanní pozitiv a Victorien Disse - teorba/kytara.

Castelkorn je instrumentálním uskupením. Vychází z repertoáru Kroměřížských archivů, ve kterých se ukrývá množství skladeb z období baroka jak v Čechách a na Moravě, tak především z velkých kulturních center střední Evropy se silnou vazbou na Itálii.

„Ze sbírky Kroměřížského archivu vybrali účinkující skladby pro housle a basso continuo, především duchovní hudbu. V programu zazní i hudba světská, až nevážná. Francouzský soubor trávil minulý rok ve Vižňově léto, kdy natočil v místním kostele patřícím do broumovské skupiny kostelů své profilové CD Lamentevole, symbolicky se tak v rámci festivalu vrací do našeho regionu. Má zároveň i podtrhnout obrovský kulturní význam broumovských kostelů i jejich současný stav a nutnost jejich zachování,“ uvedla k programu osmého koncertu ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

Reklama

Výběr článků

Načítám