Hlavní obsah

Osm dnů divadla, tance a koncertů - to byl festival ShakespeareOFF v Ostravě.

Novinky, Josef Zajíc

V Multižánrovém centru současného umění Cooltour v Ostravě byl v pátek 15. srpna ukončen skvělý festival ShakespeareOFF, který nabízel řadu vynijících divadelních inscenací, worshopů a hudebních kapel. Poslední večer se linul skvělým představením Back to Bullerbyn divadla Športniki.

Foto: Josef Zajíc

Festival ShakespeareOFF Ostrava 15.8.2014: Divadlo Športniky: zleva - Johana Vaňousová a Elena Volpi.

Článek

Letní festival ShakespeareOFF byl v Multižánrovém centru současného umění Cooltour na Černé louce v Ostravě byl zahájen  8. srpna pouličním divadlem Funebráci. Páteční den 15. srpna pokračoval  v 18,30 tanečním vystoupením Šárky Bočkové a Vojty Füleho.

Hlavní skvělý večer divadelní loutkové zábavy předvedli umělci divadla Športniki . Divákům, se prezentovali svoji prvotinou Back to Bullerbyn , jak sami uvádějí,  jde o první loutkovou  českoslovinskou soap operu na motivy knížky pro děti Astrid Lingrenové.  Příběhy dětí , jejich přátelství, hry, zábavu a první lásky si přenesli do svého pojetí, ve kterém děti jaksi povyrostly, dospěly a i jejich život má občas své mouhy.

Představení napsal dramaturk, režisér a herec  divadla Športniki Tomáš Jarkovský, režíroval Jakub Vašíček. Skvěle hráli Jolana Vaňousová, Elena Volpi a Adam Kubišta. Zúčastnili se X.ročníku loutkového festivalu Spectaculo Interesse v Ostravě, kdy uvedli svoji poslední hru Simpli Clever.

Po divadlélním představení své taneční umění předvedly tři tanečnice flamenca Denisa Pavelová, Petra Pšeničková, a Pavla Truksová z taneční skupiny AIRES DEL SUR.

Večerní program zpestřila kapela IAN z Brna a protože noc byla ještě " mladá" večer pokračovala afterparty pod vedení DJ Nema Tvar. 

 " Letošní letní festival ShakespeareOFF byl úspěšný ! Vydařila se 10. srpna  Rodinná neděle s grilováním.  Počasí nás sice občas vyhnalo z přírodního amfiteátru  do vniřních prostor, ale program jsme splnili a divákům se líbil. Za osm dní festival navštívilo  okolo 930  návštěvníků a to je dobré, " stručně zhodnotila festival jeho manažerka Patricia Glinská. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám