Hlavní obsah

Osm dní před premiérou představili ostravští tvůrci muzikál Evita

Novinky, Josef Zajíc

Podnětnou a zajímavou besedu uspořádali tvůrci ostravské nejnovější broadwayské verze muzikálu Evita v Knihcentru Ostrava. Dramaturg Patrick Fridrichovský účastníky besedy seznámil s historií muzikálu i s aktuální situací osm dní před premiérou.

Foto: Josef Zajíc

Beseda k premiéře EVITA v Knihcentru Ostrava 12.3.2014 Zleva: R.Jícha,T.Savka,Hana Fialová,P.Fridrichovský,P.Gazdík,R.Coufalová,L.Holánková.

Článek

María Eva Duarte de Perón (1999-1952) prožila neobyčejný život. Stala se druhou ženou prezidenta Argentiny Juana Dominga Peróna. Zemřela ve 33 letech.

Dramaturg Patrick Fridrichovský představil účastníkům besedy představitelky hlavní role muzikálu - herečku Městského divadla v Brně Radku Coufalovou, která bude alternovat s členkou souboru opereta / muzikál NDM Hanou Fialovou. Obě divákům, za doprovodu Jakuba Žídka, zazpívaly písně z připravovaného muzikálu. Hana Fialová v závěru přidala světově známou píseň Don´t Cry For Me Argentina¨.

Besedy se zúčastnil také představitel Augustína Magaldiho Robert Jícha a rovněž interpreti další mužské role Che - v alternaci Petr Gazdík, režisér představení, Robert Jícha a Tomáš Savka.

Dramaturg Patrik Fridrichovský načrtl i uměleckou cestu geniální dvojice autorů libreta rockové opery / muzikálu Evita Tima Rice (1944) a autora hudby Andrewa Lloyda Webbera (1948).  

„Ostravské nastudování drží několik unikátů. Zcela poprvé se českým divákům představí nejnovější broadwayská verze, pro kterou vznikla zcela nová orchestrace a částečně i koncepce libreta,” sdělil dramaturg. Základní informace o historii muzikálu prokládal dokumentárními snímky na velkoplošné obrazovce.

K inscenačním postupům a záměrům si své řekl režisér muzikálu Petr Gazdík, který více než patnáct let působí v Městském divadle v Brně. Naznačil, že inscenace není o politické situaci té doby, ale o životě hlavní hrdinky. 

Premiéry muzikálu Evita budou 20. a 22. března v 18.30 v Divadle Jiřího Myrona v Ostravě.

Reprízy: 28. 3., 4. 4., 8. 4., 11. 4., 23. 4. - vždy v 18.30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám