Hlavní obsah

Oslavte svátky čarodějnic lekcí letu na koštěti, lákají pohádkové Staré Hrady

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádkový hrad a zámek Staré Hrady lákají návštěvníky na netradiční oslavu čarodějnic: Oslavte svátky čarodějnic lekcí letu na koštěti na Hradní pohádkovou půdu. Originální starohradské lekce čarodějného létání povedou v sobotu ty nejzkušenější čarodějnice i sám hradní čaroděj.

Foto: Staré Hrady
Článek

Noc ze 30. dubna na 1. května je nocí Filipojakubskou, na počest svátku apoštolů Filipa a Jakuba. Svátek svatého Filipa a Jakuba ale připadá na 3. květen. Podle některých historiků však byl svátek na toto datum přesunut relativně nedávno.

Po staletí se slavíval 1. května, a to zřejmě proto, aby mocní světci chránili tento den před temnotou pohanských obřadů. Během filipojakubské noci se měly čarodějnice slétat na kopcích a tam provozovat spolu se silami temnot orgie. Čarodějným dopravním prostředkem bylo samozřejmě koště. 

„Oslavte svátky čarodějnic lekcí letu na koštěti na Hradní pohádkovou půdu. Originální starohradské lekce čarodějného létání povedou nejzkušenější čarodějnice, čertenice nebo sám hradní čaroděj. Na půdě vás čeká čarodějná prádelna, mydlírna a garderóbna, navštívíte medové království a stašidláckou hospodu. Milovníky draků potěší rodinka mocných čarodraků mocjedáků a obří rubínoví draci. V čertovské kovárně ochutnáte lektvary a utrejchy našich čarodějnic. Zábava a překvapení pro děti i dospělé - vylétáme každou půlhodinu od 10 do 17 hodin,” láká na hrad a zámek Petra Suková, majitelka areálu.

Lekce čarodějného létání na koštěti připravil pohádkový hrad a zámek Staré hrady na 29. dubna od 10 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám