Hlavní obsah

Oslava konce roku v Domově Na Svobodě v Čížkovicích měla podobu pyžamové párty

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé služeb CSP Litoměřice zařízení DNS Čížkovice oslavili 31. prosince konec roku velkou pyžamovou párty.

Foto: Jiří Růzha

Silvestr v Domově Na Svobodě Čížkovice - účastníci Velké pyžamové párty

Článek

Postižení občané oslavují Vánoce a Silvestra stejně rádi jako všichni ostatní v celé České republice. Jen asi trošku citlivěji a bouřlivěji. Poslední den v roce tyto lidičky vnímají jako den radosti, smíchu a hlavně různých oslav, tance a dobrého jídla. Ne jinak tomu bylo letos, kdy si konec roku v DNS Čížkovice všichni zpříjemnili velkou pyžamovou párty.

Již ráno po pravidelné činnosti dne všedního, po úklidu pokojů a společenských místností a jiných povinnostech se část uživatelů s vychovateli vrhla na výrobu chlebíčků na odpoledne a večer. Z kuchyně vyfasovali ingredience a za chvíli byly lednice plné táců s chlebíčky.

Po obědě se vše odneslo na sál, kde se již zmíněná oslava konce roku uskutečnila. Ještě se připravilo pití, "rychlé špunty" na slavnostní přípitek a něco k zakousnutí na stoly. Trošku vrásek vychovatelům přidělala pekárna, která nepřivezla objednané rohlíky, ale nakonec odpoledne auto s pečivem dorazilo a tak se mohlo začít.

Po obědě se všichni převlékli do pyžam - ne aby ulehli do postýlek, ale aby se slavnostně upravili na odpolední pyžamovou párty. Někdo měl pyžamko s obrázkem, někdo klasické proužkaté, někdo noční košili... Legrace bylo u oblékání až až. Ty nejmenší oblékali vychovatelé, ti nejstarší řešili dilema, jaké ponožky se hodí k pyžamu, jaký účes mám zvolit a podobně.

Ve 14 hodin vše propuklo. Velkou silvestrovskou pyžamovou párty zahájila vedoucí Domova Na Svobodě Bc. I. Petříčková, která pak s uživateli vydržela až do konce. Moderní taneční hudba se střídala s dechovkou, hrála se zlatá devadesátá léta, prostě zábava jak má být. To vše bylo přerušováno soutěžemi o sladké ceny a hlavně pravou nefalšovanou tombolou, kterou pro své kamarády připravila místní taneční skupina Lucarino Dance. Kromě drobností jako byly hračky, přívěsky a podobně mohl každý vyhrát i DVD s filmem.

Na stolech byla spousta občerstvení a k pití cola a limonáda. Úderem 17. hodiny byl vyhlášen hlavní hřeb programu. Pravá a nefalšovaná věcná loterie s pravými losy. Každý uživatel si vybral svůj los a pak jen nastalo očekávání, zda právě ten jeho los bude vytažen. Osudí se ujala vedoucí Domova paní Petříčková a celým losováním prováděla pracovnice Domova paní Žáková. Hrálo se o tři dresy ČR, tři kšiltovky se znakem ČR, 3 velké plyšáky a mimořádnou prémii – kompletní hudbu použitou na pyžamové párty. Legrace se při jednotlivých tazích užilo neskonale a hlavně - radost z výhry, ta se nedá ničím nahradit.

Každá zábava, byť sebelepší, jednou končí. Tato skončila přípitkem a přáním všeho dobrého do roku 2013 a to nejen uživatelům, ale i zaměstnancům Domova a také všem přátelům a příznivcům. Celá párty byla v půl sedmé večer zakončena ohňostrojem.

Jen ti nejvytrvalejší vydrželi pod dohledem nočních služeb do půlnoci a připili si o půlnoci, ale ten hlavní přípitek, ten byl pronesen večer, od srdce a s láskou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám